Misiunile Grupării Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I”, în primul trimestru al anului 2022

Misiunile Grupării Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I”, în primul trimestru al anului 2022

Misiunile Grupării Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I”, în primul trimestru al anului 2022

În primele trei luni ale anului, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I”, Târgu-Mureş au executat peste 2.700 de misiuni de asigurare, restabilire, menţinere a ordinii publice în mod independent sau în cooperare cu alte instituţii. Acestea s-au desfăşurat în judeţele Mureş, Harghita şi în sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, în contextul situaţiei de securitate din Ucraina care a generat un aflux important de persoane care au intrat pe teritoriul ţării noastre.

Din numărul total al misiunilor, cea mai mare pondere, în primele două luni ale anului, au avut-o patrulele pentru menţinere a ordinii publice, în zona instituţiilor de învăţământ, pieţe şi triaje T.F., integrat, alături de colegii noştri poliţişti, atât în mediul urban cât şi în mediul rural. În luna martie majoritatea misiunilor s-au derulat pentru asigurarea ordinii publice în zona graniţei, în judeţul Suceava.

Jandarmii au fost alături de cetăţeni şi au intervenit în cazul tulburării liniştii publice, pentru aplanarea conflictelor şi pentru a oferi ajutor.

În cele aproximativ 60 de misiuni executate în colaborare cu poliţia şi cu autorităţile care gestionează activitatea silvică şi piscicolă s-a oprit activitatea infracţională în 17 cazuri, peste 40 de autori fiind prinşi în flagrant. Tot în această perioadă, colegii noştri au aplicat aproximativ 400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 45.800 lei. Majoritatea sancţiunilor au fost aplicate pentru constatarea faptelor ilegale în domeniul silvic, iar restul pentru încălcarea normelor de convieţuire socială. Au fost puse în aplicare un număr de 27 de mandate de aducere a unor persoane, în calitate de învinuit sau martor.

Rămânem la datorie şi reamintim cetăţenilor că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea S.N.U.A.U. – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.