Percheziţii DNA la Primăria Timişoara. Ancheta are legătură cu contractul cu Colterm SA

Percheziţii DNA la Primăria Timişoara. Ancheta are legătură cu contractul cu Colterm SA

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie.

Citeşte şi: Societatea de termoficare din Timişoara a intrat în insolvenţă. Dominic Fritz anunţă ce se întâmplă cu datoriile Colterm

„În cursul zilei de 08 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara efectuează percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice situate în municipiul Timișoara, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție”, se arată într-un comunicat DNA.

Citeşte şi: Omul care înoată în ape îngheţate, numit director la Colterm Timişoara. În mandatul său de director general, Colterm a încasat o amendă de 20 de milioane de euro VIDEO

Reprezentanţii Primariei Timişoara sustin ca descinderea procurorilor DNA la această instituţie are legatura cu un dosar in rem şi este o cercetare preliminară în care procurorii încearcă să afle dacă au fost săvârşite acte de corupţie.

”Astazi, în jurul orei 11, o echipa de la DNA a venit la Primaria Timisoara. Din primele informatii, este vorba de un dosar in rem, adica nu vizeaza persoane. Este o cercetare preliminara prin care procurorii incearca sa stabileasca daca au fost savarsite acte de coruptie. Procurorii au fost in biroul viceprimarului Ruben Latcau, cu care au purtat o discutie, iar apoi au coborat la biroul de guvernanta participativa. Domnul viceprimar si-a aratat toata deschiderea in aceasta ancheta. De altfel, si primaria colaboreaza cu organele de ancheta in acest moment.  Din ce stim noi, nu au fost ridicate documente din biroul domnului viceprimar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Bogdan Marta.

Potrivit unor surse citate de news.ro, procurorii DNA Timişoara au intrat în biroul viceprimarului municipiului Timişoara, Ruben Laţcău (USR). Cel mai probabil, este vorba despre neachiziţionarea, de către Primăria Timişoara, pentru al doilea an consecutiv, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pentru societatea de termoficare Colterm, din Timişoara.

Recent, administratorul judiciar al companiei Colterm, aflată în insolvenţă, a avertizat conducerea Primăriei Timişoara, că dacă până la data de 30 aprilie a.c. nu se achiziţionează aceste certificate, compania va intra în faliment.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.