Premiile Gopo 2022: UNIŢI PRIN FILM

Premiile Gopo 2022: UNIŢI PRIN FILM

Premiile Gopo 2022: UNIŢI PRIN FILM

O campanie de ajutorare a cineaştilor din Ucraina

La cea de-a XVI-a ediţie a Premiilor Gopo, industria cinematografică din România îşi exprimă solidaritatea faţă de creatorii de film din Ucraina. UNIŢI PRIN FILM este mesajul campaniei prin care toţi iubitorii de cinema se vor putea implica în ajutorarea profesioniştilor ucraineni din domeniu, a căror viaţă şi activitate artistică au fost grav afectate de conflictele armate din ţara lor.

Pentru a contribui la susţinerea acestora şi pentru a asigura supravieţuirea unui domeniu puternic zguduit de contextul războiului, începând de astăzi, creatorii şi cinefilii din România pot dona 2 euro, trimiţând un sms cu textul FILM la 8840.

Toate fondurile obţinute în cadrul campaniei vor fi distribuite către profesioniştii din industria ucraineană de film cu ajutorul Coaliţiei Internaţionale pentru Cineaşti aflaţi în situaţii de Risc (ICFR), un organism înfiinţat de Academia Europeană de Film, împreună cu Festivalul Internaţional de Film de la Amsterdam şi Festivalul Internaţional de Film Rotterdam. În contextul izbucnirii conflictelor din Ucraina, Coaliţia a lansat un „Fond de Urgenţă pentru Cineaşti”, care sprijină realizatorii de film cu mici granturi ce pot acoperi cheltuieli temporare de relocare, taxe legale şi administrative (vize), dar şi alte categorii de cheltuieli urgente.

Printr-un sms cu textul FILM trimis la 8840, oricine poate contribui la dezvoltarea Fondului de Urgenţă pentru Cineaşti, sprijinind astfel profesioniştii dintr-un sector care, nefiind considerat prioritar, se luptă să supravieţuiască în vreme de război. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. UNIŢI PRIN FILM este o campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile şi Vodafone Romania.

Alăturându-se acestui demers, Gala Premiilor Gopo oferă reprezentanţilor industriei de film şi publicului cinefil din România instrumentele necesare pentru a acţiona în sprijinul creatorilor din Ucraina. Întreaga campanie de imagine a Premiilor Gopo 2022 împrumută culorile drapelului ucrainean, într-un mesaj de solidaritate faţă de vecinii noştri.

Evenimentul care celebrează performanţele creatorilor români din domeniul cinematografiei va avea loc în acest an pe data de 3 mai, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, şi va fi transmis în direct pe VOYO, TIFF Unlimited şi premiilegopo.ro.

În weekend-ul 8-10 aprilie, pe TIFF Unlimited vor fi difuzate online filmele nominalizate la categoria Cel mai bun film european la Premiile Gopo 2022. Ele vor putea fi vizionate gratuit timp de 24 de ore, o parte dintre ele urmând să fie disponibile ulterior exclusiv abonaţilor. Filmele nominalizate anul acesta la categoria Cel mai bun film european sunt: Adio, proştilor! / Adieu les cons (r. Albert Dupontel), Încă un rând/ Another Round (r. Thomas Vinterberg), Traducătorii/ Les traducteurs (r. Regis Roinsard), Annette (r. Leos Carax) şi Portretul unei femei în flăcări/ Portrait de la jeune fille en feu (r. Celine Sciamma). Lista completă a nominalizărilor este disponibilă online şi poate fi consultată pe website-ul evenimentului: https://premiilegopo.ro/nominalizari.

***

Premiile Gopo 2022 sunt organizate de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.

Finanţat de: Ministerul Culturii

Cu sprijinul: CNC, Dacin Sara, Babel Communication

În parteneriat cu: Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCub.

Sponsori principali: Apa Nova o companie Veolia, Banca Transilvania, Cellini, Promenada Mall Bucureşti, Promenada Mall Sibiu

Sponsori: Aqua Carpatica, IQOS, Conceptual Lab by Theo Nissim

Parteneri: BlackCab, Domeniile Avereşti, Domeniile Sâmbureşti, Reea, Grand Hotel Bucharest, Ginissima, GETT’S Salons, Pop Cola

Servicii profesionale: PWC

Parteneri media principali: VOYO, PRO CINEMA

Parteneri media: ROCK FM, Libertatea, ELLE, VIVA!, A List Magazine, Radio România Cultural, Cinemap, Zile şi Nopţi, Films in Frame, Decât O Revistă, IQAds, Urban.ro, Life.ro, The Woman, Revista BIZ, Hot News, Cover Stories, LiterNet, Movie News, All about Romanian Cinema (AaRC).

Partener monitorizare: mediaTRUST

Ne puteţi urmări pe:

Website: https://premiilegopo.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/PremiileGopo/
Instagram: https://www.instagram.com/premiilegopo/


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.