Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei. Totodată au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de circulaţie, 20 de permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Fiind sub influenţa alcoolului, a provocat un eveniment rutier

În seara zilei de 15 aprilie a.c., în jurul orei 21:00, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Rociu au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier între două autoturisme, pe raza localităţii Suseni.
În urma verificărilor preliminare, efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că, un bărbat de 48 de ani, din Buzoeşti, care conducea un autoturism, pe DC112, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism.
În urma evenimentului rutier, au rezultat numai pagube materiale.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, conform art. 336 din Codul Penal, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Conducea, fără a deţine permis, un ATV neînmatriculat

În ziua de 16 aprilie a.c., în jurul orei 18:00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat de 29 de ani, din Hârseşti, care conducea un ATV, pe raza localităţii de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.
De asemenea, din verificări s-a stabilit că autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 şi 335 din Codul Penal, iar verificările continua, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită.

Conducea sub influenţa alcoolului

În ziua de 16 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Călineşti au depistat un bărbat de 50 de ani, din Călineşti, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localităţii de domiciliu, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.
Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere i-a fost reţinut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

Activităţi de combatere a delictelor silvice

Poliţiştii argeşeni au continuat acţiunile pentru combaterea delictelor silvice pe raza judeţului Argeş.
Astfel, în ziua de 15 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol au continuat verificările privind tăierea fără drept de arbori din afara fondului forestier naţional situat pe raza comunei Uda şi au identificat un bărbat de 38 de ani, din Piteşti. Acesta a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de 10.93 mc lemn foc de material lemnos a fost ridicată, în vederea stabilirii provenienţei.

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol au efectuat un control privind modul de respectare a prevederilor legale referitoare la prelucrarea, depozitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Miceşti.
Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că aceasta nu deţinea în depozit un volum de 21,37 mc de material lemnos şi deţinea, fără documente legale, cantitatea de 11,946 mc de cherestea răşinoase.
Ca urmare a celor constatate, agentul a fost sancţionat contravenţional, cu amenzi în valoare de 20.000 de lei, conform Legii 171/2010, cantitatea de 11,946 mc de cherestea răşinoase, fiind confiscată fizic, iar cantitatea de 21,37 mc cherestea speciile cireş, tei, fag şi paltin, în valoare totală de 20.034 lei, a fost confiscată valoric.

BIROUL DE PRESĂ


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.