SEATBELT purtaţi centura de siguranţă, pentru că nu ştiţi când vă poate salva viaţa!

SEATBELT purtaţi centura de siguranţă, pentru că nu ştiţi când vă poate salva viaţa!

SEATBELT purtaţi centura de siguranţă, pentru că nu ştiţi când vă poate salva viaţa!

Poliţiştii rutieri acţionează pentru reducerea consecinţelor accidentelor de circulaţie prin conştientizarea ocupanţilor autovehiculelor cu privire la importanţa utilizării centurii de siguranţă.

În perioada 4 – 10 aprilie a.c., conform calendarului de activităţi al Organizaţiei Europene a Poliţiilor Rutier – ROADPOL, poliţiştii structurilor de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost angrenaţi în acţiuni de prevenire şi combatere a încălcării normelor rutiere privind folosirea centurii de siguranţă şi/sau a altor dispozitive de retenţie omologate de către conducătorii auto şi pasagerii din autovehicule.

În această dimineaţă, în intervalul orar 07.00-09.00, poliţiştii rutieri au organizat o acţiune fulger pe principalele artere din judeţul Buzău pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie şi pentru reducerea riscului rutier.

Acţiunea a avut ca scop şi conştientizarea ocupanţilor autovehiculelor cu privire la importanţa utilizării centurii de siguranţă sau a altor dispozitive omologate în cazul producerii accidentelor de circulaţie.

Numai în intervalul orar menţionat, 14 persoane au fost sancţionate pentru neutilizarea centurilor sau a dispozitivelor de siguranţă omologate.

Acţiunea „Seatbelt”, pentru impunerea folosirii centurii de siguranţă şi dispozitivelor de fixare în scaune, se înscrie în Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene (ROADPOL) pentru anul 2022 şi se desfăşoară simultan pe teritoriul tuturor tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

Centurile de siguranţă nu au fost proiectate pentru confort, ci pentru siguranţă – siguranţa ocupanţilor vehiculului.

Centurile de siguranţă nu previn accidentul de circulaţie, dar joacă un rol important în reducerea gravităţii rănilor produse ocupanţilor unui autovehicul implicat într-un eveniment rutier. Studiile au arătat că simpla prindere a centurii de siguranţă măreşte şansa de supravieţuire în cazul unui accident.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.