Sectorul 4 susţine 100% deciziile luate astăzi de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Bucureşti

Sectorul 4 susţine 100% deciziile luate astăzi de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Bucureşti

Sectorul 4 susţine 100% deciziile luate astăzi de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Bucureşti

Conştienţi de importanţa pe care o are un mediu înconjurător curat şi sănătos pentru fiecare dintre noi şi de responsabilitatea ce ne revine pentru a implementa standardele europene în ceea ce priveşte managementul deşeurilor – prevenirea generării deşeurilor, utilizarea ca resursă a deşeurilor generate şi reducerea la minimum a cantităţilor destinate depozitării -, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti a decis să devină partener în cadrul acestei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară (ADI).

Pentru că abordarea cea mai eficientă nu poate fi decât una regională, astăzi am decis în unanimitate să invităm Consiliul Judeţean Ilfov să se alăture demersului nostru. În acest sens, într-o viitoare şedinţă vom avea în vedere şi modificarea statutului ADI.

Săptămâna aceasta, prin aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 38 din 7 aprilie, completând cadrul normativ care permite atingerea ţintelor în domeniul gestionării deşeurilor, se creează totodată oportunitatea de a edifica împreună un sistem modern şi eficient de tratare şi valorificare a deşeurilor.

Mai mult, autorităţile locale au acum şi posibilitatea de a obţine terenurile necesare construirii instalaţiilor prin expropriere pentru cauză de utilitate publică, grăbind calendarul de implementare a investiţiilor atât de necesare.

Potrivit competenţelor, vom putea astfel să modernizăm, la nivelul sectoarelor, sisteme de colectare selective şi sortare a deşeurilor, chiar în ritm accelerat (exproprieri, accesarea liniilor de finanţare, parteneriat public-privat etc.), însă abordarea comună pe partea de tratare, valorificare şi eliminare este soluţia câştigătoare pentru toţi: cetăţeni, administraţie, instituţii de mediu.

Paşii următori vor viza, în cadrul organizatoric asigurat de ADI şi alături de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, conceperea şi evaluarea, în termeni de oportunitate şi fezabilitate, a unor soluţii concrete şi durabile.

Aşteptăm cu nerăbdare suportul determinant al Consiliului Judeţean Ilfov.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.