Ziua Internaţională a Romilor. Şansă la educaţie pentru toţi copiii

Ziua Internaţională a Romilor. Şansă la educaţie pentru toţi copiii

Ziua Internaţională a Romilor. Şansă la educaţie pentru toţi copiii

Am participat, ieri, împreună cu colegii mei din Organizaţia Judeţeană PSD Sibiu şi preşedintele Partidei Romilor, Petre Duca, la un spectacol extraordinar susţinut de elevii Şcolii Gimnaziale Brădeni, la Căminul Cultural din comună.

Intitulat „Mândru RomFest”, spectacolul a marcat Ziua Internaţională a Romilor, sărbătorită anual, în 8 aprilie. Protagoniştii – copii frumoşi, cuminţi şi foarte talentaţi – au fost răsplătiţi cu aplauze la scenă deschisă. Îi felicit pe organizatorii acestui eveniment deosebit, profesorii Adrian Pascu (care este şi consilier local PSD), Cristina Moga şi Aurica Langa!

Mă bucur că în comuna Brădeni există dascăli dedicaţi, care pun înainte de toate binele copiilor şi fac tot posibilul ca aceştia să beneficieze de cele mai bune condiţii de învăţământ.

Copiii care provin din familii cu venituri modeste, pentru a avea o şansă de reuşită în viaţă şi a fi integraţi în societate, trebuie să aibă acces, în mod obligatoriu, la educaţie.

De la preluarea mandatului de parlamentar, m-am preocupat de situaţia uneori dramatică a unor copii de romi care au un potenţial enorm, dar, din lipsa condiţiilor materiale şi a preocupării părinţilor de a-i trimite la şcoală, se pierd şi, în loc să ajungă oameni productivi pentru familiile lor şi pentru societate, devin o povară financiară pentru bugetul ţării.

Nu m-am rezumat doar la mesaje de susţinere, ci am făcut lucruri concrete. Din activitatea mea de parlamentar, am ales două exemple în acest sens:
– Proiectul de lege (votat recent în Camera Deputaţilor) pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, la care sunt iniţiator alături de reprezentantul etniei romilor în Parlament, Cătălin Manea. Acesta prevede ca, în structura inspectoratelor şcolare, să fie cuprinşi şi inspectori şcolari pentru problemele copiilor şi tinerilor proveniţi din medii soci-economice dezavantajate şi/sau din grupuri marginalizate din punct de vedere social – romi.
– Am votat, săptămâna aceasta, marţi, un proiect de lege iniţiat de PSD (ce va intra în curând în vigoare), care prevede o masă caldă gratuită pentru elevii din învăţământul profesional şi tehnic, asigurată inclusiv prin intermediul serviciilor de catering. Motivul pentru care am susţinut această iniţiativă legislativă este faptul că la şcolile profesionale şi liceele tehnologice vin, în general, copii din medii sărace, care fac chiar naveta şi care, inclusiv pentru că nu-şi permiteau să-şi asigure mâncarea zilnică, abandonau aceste şcoli.

În România nu este nevoie numai de absolvenţi de studii superioare, ci, mai mult decât oricând, este nevoie şi de „meseriaşii” formaţi în şcoli profesionale.

Iată două exemple care arată clar că PSD este singurul partid care face lucruri concrete pentru ca toţi elevii să aibă o şansă reală la educaţie, iar tinerii să iasă de pe băncile şcolilor cu o meserie care să le asigure un venit din care să-şi poată întreţine familia.

Deputat Bogdan Trif, Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.