ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA RUTIERĂ, ÎN JUDEŢUL VÂLCEA

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA RUTIERĂ, ÎN JUDEŢUL VÂLCEA

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA RUTIERĂ, ÎN JUDEŢUL VÂLCEA

La data de 04 mai a.c. sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii vâlceni împreună cu poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Sibiu, Gorj, Dolj, Argeş, Olt, Hunedoara şi Birourilor de Poliţie Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva şi Bucureşti – Râmnicu Vâlcea a fost desfăşurată o acţiune pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave, precum şi constatarea şi sancţionarea abaterilor care pun în pericol siguranţa traficului rutier.

Acţiunea s-a desfăşurat în intervalul orar 16:00-20.00, iar în urma activităţilor desfăşurate au fost descoperite nereguli, fiind aplicate 629 de sancţiuni contravenţionale, din care 146 au fost aplicate conducătorilor auto care au depăşit viteza legală, 93 aplicate bicicliştilor şi 35 pietonilor care nu au respectat normele rutiere în vigoare,valoarea sancţiunilor fiind de peste 360.000 de lei.

Totodată, au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 43 de permise de conducere, dintre care trei pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 11 pentru depăşiri neregulamentare, 26 pentru viteză şi trei pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecţiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligaţii legale.

Poliţiştii au constatat şi două infracţiuni de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Pe perioada desfăşurării acţiunii nu a fost înregistrat niciun accident rutier soldat cu victime.

Vă recomandăm să adoptaţi o manieră prudentă de conducere şi să respectaţi regimul legal de viteză!

Nu uitaţi că puteţi pune în pericol nu doar propria persoană, ci şi ceilalţi ocupanţi ai autovehiculului cu care vă deplasaţi, precum şi pe ceilalţi participanţi la trafic!

Reamintim pietonilor că trebuie să îşi ia măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi!

Exemple:

* Poliţiştii rutieri au oprit pentru control pe Drumul Naţional 7, în localitatea Milcoiu, un autocamion, iar în urma testării şoferului cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltare de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, fiindu-i întocmit un dosare penal pentru refuzul sau sustragere de la prelevarea probelor biologice

* Poliţiştii rutieri din Drăgăşani au oprit pentru control, pe strada Regele Ferdinand, din municipiu, un autoturism, iar în urma testării şoferului cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, iar pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau alte substanţe.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.