Acţiune amplă de căutare a unui leu desfăşurată de autorităţile dâmboviţene

Acţiune amplă de căutare a unui leu desfăşurată de autorităţile dâmboviţene

Peste 50 de jandarmi, poliţişti, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ai AJVPS şi DSVSA Dâmboviţa, sub autoritatea Instituţiei Prefectului-Judeţul Dâmboviţa au acţionat astăzi, 12 mai a.c., în urma a trei solicitări prin SNUAU 112, pentru căutarea unui leu, a cărui prezenţă a fost semnalată în localitatea Priseaca, cartierul Romlux şi în apropierea şoselei de centură din municipiul Târgovişte.

Cele mai ample activităţi de verificare s-au desfăşurat în zona cu vegetaţie de pe câmpul din vecinătatea şoselei de centură, unde a fost semnalată ultima dată prezenţa animalului sălbatic. Pe lângă echipele formate din efective de jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali au acţionat şi reprezentanţi ai AJVPS Dâmboviţa cu doi câini de vânătoare, fiind ridicate de la sol şi drone, care au survolat zona pentru o posibilă localizare a felinei.

Pe tot parcursul misiunii în zonă au fost prezente două echipaje SMURD, care alături de jandarmi, poliţişti şi poliţiştii locali au purtat discuţii cu cetăţenii de la imobilele din apropiere cu privire la evitarea deplasărilor în afara locuinţei, a fotografierii cu animalul sălbatic în cazul apariţiei, precum şi pentru informarea de urgenţă a autorităţilor despre semnalarea prezenţei acestuia.

Acţiunile de căutare s-au încheiat în jurul orei 17:20, după aproximativ 6 ore de la începerea intervenţiei, fără identificarea vreunui animal sălbatic.
În continuare, zona unde a fost semnalată prezenţa leului este monitorizată de jandarmii şi poliţiştii dâmboviţeni, pentru a se putea interveni prompt în situaţia posibilei apariţii a acestuia.

Totodată, mulţumim reprezentanţilor mass-media locală şi centrală pentru informarea în timp real a populaţiei cu privire la evitarea deplasărilor în zonă, care puteau genera pericole, precum şi pentru prezentarea cu obiectivitate a situaţiei de fapt.

Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.