ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA ELEVILOR

ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA ELEVILOR

ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA ELEVILOR

Poliţiştii au continuat activităţile informativ – preventive în unităţile de învăţământ. Elevi din Aiud şi Sebeş au fost consiliaţi pentru prevenirea consumului de droguri dar şi cu privire la atitudinea pe care trebuie s-o manifeste în faţa agresiunilor, de orice fel.

Odată cu revenirea elevilor la cursuri, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au reluat acţiunile informativ – preventive desfăşurate în unităţile de învăţământ.

În perioada 2 – 5 mai, peste 200 de elevi care învaţă la Şcoala Gimnazială „Axente Sever” Aiud şi la Liceul Tehnologic Sebeş au participat la proiectele informativ – preventive derulate de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Principala temă de discuţie a fost prevenirea agresiunilor sexuale asupra minorilor, obiectiv al campaniei care se derulează, la nivel naţional, intitulată „Atingeri nedorite”.

La Şcoala Gimnazială „Axente Sever” Aiud, subiectul consumului de droguri a fost detaliat împreună cu specialiştii Centrului Regional de Prevenire şi Consiliere Antidrog Alba Iulia.

Adolescenţilor l-au fost explicate consecinţele devastatoare ale consumului de substanţe interzise şi au fost îndrumaţi să fie vigilenţi, pentru a nu cădea în plasa traficanţilor.

O altă temă dezbătută cu elevii a fost cea a comportamentului agresiv.

Adolescenţii au fost încurajaţi să discute cu părinţii şi profesorii şi să le ceară ajutorul, în cazul în care se confruntă cu orice situaţie de pericol.

Poliţiştii vor continua întâlnirile cu elevii şi cadrele didactice, în scopul prevenirii comportamentelor deviante şi pentru creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.