ACŢIUNILE PENTRU CREŞTEREA SIGURANŢEI ELEVILOR CONTINUĂ

ACŢIUNILE PENTRU CREŞTEREA SIGURANŢEI ELEVILOR CONTINUĂ

În perioada 9 – 13 mai 2022, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu specialiştii Centrului Regional de Prevenire a Traficului de Persoane Alba şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Albă au desfăşurat 15 activităţi informativ-preventive, dedicate elevilor.

Peste 390 de elevi ai Şcolilor Gimnaziale „Roşia de Secaş”, „Singidava” Cugir, „Iosif Pervain” Cugir, „Ion Breazu” Mihalţ şi ai Şcolii Primare Tău, au fost provocaţi la dezbateri care au vizat creşterea siguranţei lor.

Elevilor le-au fost oferite şi explicaţii legate de răspunderea penală şi consecinţele juridice ale implicării în fapte penale, în scopul formării unor comportamente nonviolente şi a unor atitudini pozitive.

Totodată, le-a fost explicat conceptul de bullying/ cyberbullying şi au fost ajutaţi să identifice situaţiilede risc.

Specialiştii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alaba Iulia şi cei ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba i-au informat pe elevi în legătură cu ce înseamnă traficul de persoane, consecinţele pe care acesta le poate avea asupra dezvoltării psihosociale şi formele de violenţă la care poate fi supusă victima, măsurile de prevenire şi modalităţile prin care elevii pot contribui la reintegrarea în mediul şcolar a unei victime, precum şi riscurile la care se expun în cazul consumului şi traficului de droguri.

Copiii s-au antrenat în discuţii şi s-au arătat interesaţi de toate aspectele legate de siguranţa lor.

Acţiunile informativ – preventive, dedicate elevilor, continuă.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.