ANL a recepţionat 30 de locuinţe pentru medici în municipiul Timişoara

ANL a recepţionat 30 de locuinţe pentru medici în municipiul Timişoara

ANL a recepţionat 30 de locuinţe pentru medici în municipiul Timişoara

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepţionat, astăzi, în municipiul Timişoara, 30 de locuinţe destinate închirierii, pentru tinerii specialişti din domeniul sănătăţii.

Locuinţele (14 garsoniere şi 16 apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Ion Ionescu de la Brad nr. 1/E, pe un regim de înălţime Sth+P+6E (subsol tehnic+parter+6 etaje), valoarea obiectivului de investiţie fiind de 4.602.930,49 lei (inclusiv TVA).

Până în prezent, în judeţul Timiş, ANL a finalizat, în cadrul aceluiaşi program, 899 de unităţi locative în localităţile:

Timişoara (348 de unităţi locative);

Jimbolia (130 de unităţi locative);

Lugoj (187 de unităţi locative);

Făget (56 de unităţi locative);

Sânnicolau Mare (30 de unităţi locative);

Recaş (30 de unităţi locative)

Deta (118 unităţi locative).

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă.

Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. În cadrul programului se construiesc şi locuinţe pentru medicii rezidenţi, venind astfel în sprijinul tinerilor specialişti din domeniul sănătăţii, ale căror venituri nu le permit accesul la o locuinţă în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Serviciul Comunicare
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.