Aviz pozitiv primit pentru Cetatea Poenari. Din iunie vor începe lucrările de conservare şi reabilitare

Aviz pozitiv primit pentru Cetatea Poenari. Din iunie vor începe lucrările de conservare şi reabilitare

După patru luni de întârziere, lucrările de conservare şi reabilitare la Cetatea Poenari vor începe în cel mai scurt timp. Recent, a fost primit avizul pozitiv din partea Ministerului Culturii. Luni, Proiectul Tehnic va fi transmis la verificator, după care urmează ca primăria din Arefu să elibereze autorizaţia de construire.

„În sfârşit am primit acel aviz de la Ministerul Culturii care ne-a ţinut pe loc timp de patru luni de zile. Se lucrează acum la obţinerea autorizaţiei de construire la Primăria Arefu. Sperăm ca de 1 iunie să putem începe efectiv lucrările acolo. Sigur, pentru vizitatori accesul este interzis şi anul acesta şi anul viitor, pentru că lucrările au ca termen de finalizare finele anului viitor. Valoarea totală a contractului de proiectare şi execuţie lucrări este de 20.133.693 lei cu TVA. Lucrările sunt finanţate din fonduri europene, a precizat Marius Nicolaescu”, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Cetatea Poenari este printre cele mai importante obiective turistice din Argeş. În vremuri normale, la Cetatea Poenari urcau peste 100.000 de turişti pe an, iar în 2020, în ciuda restricţiilor impuse de pandemia de COVID, au fost în jur de 80.000 de turişti.

Pe perioada execuţiei lucrărilor, accesul turiştilor va fi restricţionat.

Cetatea Poenari a fost ridicată în perioada de întemeiere a statelor medievale Ţara Românească şi Moldova (secolele XIII – XIV), cel mai probabil construită de primii Basarabi, consemnează surse din istoria Evului Mediu.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.