BĂRBAT REŢINUT PENTRU SĂVÂRŞIREA INFRACŢIUNII DE FURT CALIFICAT

BĂRBAT REŢINUT PENTRU SĂVÂRŞIREA INFRACŢIUNII DE FURT CALIFICAT

Marţi, 10 mai a.c., poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de percheziţie, în Capitală, la domiciliul unui bărbat faţă de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În cursul lunii aprilie a.c., la nivelul Secţiei 4 Poliţie au fost înregistrate mai multe plângeri, cu privire la furtul unor bunuri din subsolul a trei imobile, din sectorul 1.

Din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că faptele ar fi fost comise de către un bărbat, cunoscut cu preocupări de natură infracţională.

Marţi, 10 mai a.c., a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie, la domiciliul bănuitului. Pe parcursul percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri despre care există date şi indicii că ar proveni din comiterea faptelor, precum şi alte probe şi mijloace de probă.

Bărbatul a fost depistat şi condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, în sarcina acestuia s-au reţinut următoarele:

– la data de 08 aprilie a.c., în jurul orei 16.00, prin îndepărtarea sistemului antifurt, bănuitul ar fi sustras o bicicletă, din parcarea situată la subsolul unui imobil, din sectorul 1.

– joi, 14 aprilie a.c., în jurul orei 13.00, prin aceeaşi metodă, bărbatul ar fi sustras o altă bicicletă, ce se afla depozitată în garajul aflat în subsolul unei locuinţe, tot din sectorul 1.

– câteva zile mai târziu, la data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 14.00, prin forţarea uşii de acces în imobil, bănuitul ar fi sustras de la subsol un rucsac. Şi această faptă ar fi fost comisă în sectorul menţionat anterior.

Bărbatul a fost reţinut, faţă de acesta fiind dispusă, ulterior, măsura arestării preventive.

Cercetările sunt continuate de Secţia 4 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat – trei acte materiale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.