Bogdan Trif: Amenzile contravenţionale pot fi contestate şi „acasă”

Bogdan Trif: Amenzile contravenţionale pot fi contestate şi „acasă”

Bogdan Trif: Amenzile contravenţionale pot fi contestate şi „acasă”

Un proiect de lege iniţiat, susţinut şi votat de către PSD vine în ajutorul românilor

De acum, românii pot contesta sancţiunile contravenţionale (amenzile sau avertismentele) şi în judeţul în care îşi au domiciliul.

Înaintea modificării Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cei care erau amendaţi puteau depune contestaţie doar la judecătoria în a cărei circumscripţie a fost constatată contravenţia, ceea ce punea o mulţime de oameni pe drumuri, bineînţeles cu costuri substanţiale (de exemplu, dacă un sibian era sancţionat contravenţional în Iaşi, toate procedurile în justiţie se desfăşurau în judeţul Iaşi, ceea ce crea un disconfort, deoarece sibianul era nevoit să irosească bani şi timp pentru deplasări).

De asemenea, foarte mulţi dintre cei care se considerau nedreptăţiţi renunţau la contestaţii deoarece cheltuielile cu deplasările pentru proces depăşeau cu mult valoarea amenzii.

Noua lege, nr. 107/2022, a fost iniţiată, susţinută şi votată de către PSD, iar cel care are meritul cel mai mare pentru acest succes este domnul deputat PSD Eugen Neaţă.

Am votat acest proiect de lege şi îl felicit pe colegul meu Eugen şi pe toţi cei care au votat acest proiect de lege în folosul oamenilor!

Deputat Bogdan Trif, Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.