Bombă de artilerie descoperită în Salonta

Bombă de artilerie descoperită în Salonta

O bombă de artilerie din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost descoperită de un cetăţean pe propriul teren, situat în municipiul Salonta.

În cursul zilei de joi, 19 mai a.c., în jurul orei 15.30, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost solicitat să intervină în municipiul Salonta, unde un apelant al numărului unic 112 sesiza descoperirea unei muniţii.

Ajunşi la locul indicat de apelant, pompierii militari au identificat o bombă de artilerie, de calibru 82 de milimetri, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial. Muniţia, găsită de un cetăţean în timp ce efectua săpături pentru introducerea unui cablu electric de medie tensiune, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distrusă prin explozie controlată.

– Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor reaminteşte persoanelor care descoperă muniţii neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de îndată, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice
Ofiţer Informare şi Relaţii Publice: Maior CAMELIA ROŞCA


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.