BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

Şapte cetăţeni afro-asiatici, depistaţi ascunşi în două mijloace de transport

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat şapte cetăţeni din Sri Lanka, Pakistan şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în portbagajul unui autoturism, respectiv în compartimentul pentru marfă al unui automarfar.

* În data de 03.05.2022, în jurul orei 12.30, la P.T.F. Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român. Bărbatul conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorcă. Acesta transporta, conform documentelor prezentate, componente auto pentru diferite societăţi din Franţa.

Cu ocazia controlului fizic al autovehiculului, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport, trei cetăţeni străini.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că doi sunt din Afganistan iar cel de-al treilea este din Pakistan. Aceştia intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spaţiul Schengen.

* Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, în cursul acestei dimineţi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în România.

În urma controlului fizic efectuat asupra maşinii, colegii noştri au descoperit, ascunşi în portbagaj, patru cetăţeni străini.

Aceştia au fost preluaţi şi transportaţi la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani. Persoanele în cauză au intrat legal în ţară, în baza documentelor personale valabile şi intenţionau să ajungă în mod ilegal într-un stat din Spaţiul Schengen.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii străini şi trafic de migranţi pentru şoferul român, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

* * *
Falsuri privind identitatea, descoperite la P.T.F. Curtici

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat trei cetăţeni din Egipt care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat folosind permisele de rezidenţă temporară ale altor persoane.

În data de 03.05.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasageri în trenul cu destinaţia Budapesta, trei persoane care au prezentat la controlul de frontieră, permise de rezidenţă temporară, având însemnele autorităţilor din Ucraina.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezente la control şi fotografiile din documentele prezentate există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări.

Astfel, colegii noştri au stabilit că persoanele respective sunt cetăţeni din Egipt, cu vârste cuprinse între 34 şi 36 de ani.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă continuată, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt: Comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.