BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

Scutul pădurii

Poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice, împreună cu specialişti ai Gărzii Forestiere, jandarmi şi lucrători din cadrul ocoalelor silvice, au efectuat 41 de controale pentru verificarea legalităţii exploatării materialului lemnos.

La data de 11 mai 2022, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Alba, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba şi lucrători din cadrul ocoalelor silvice au efectuat controale în teren pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori şi a faptelor ilegale privind exploatarea, circulaţia, depozitarea şi comercializarea materialului lemnos.

Astfel, au fost efectuate 41 de controale, din care 30 la mijloacele de transport material lemnos, 4 în fondul forestier, iar 7 controale au fost efectuate pe linia provenienţei, depozitării şi valorificării materialului lemnos.

Au fost aplicate 146 de sancţiuni contravenţionale, din care 7 în baza Legii 171/ 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi a fost confiscată cantitatea de 30 de metri cubi de material lemnos.

* * *

Reţinut de poliţiştii din Aiud

La data 12 mai 2022, poliţiştii rutieri din Aiud luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat, de 55 de ani, din Aiud, care este cercetat pentru conducere sub influenţa băuturilor.

Ieri, 12 mai, în jurul orei 10.40, bărbatul a fost depistat de poliţişti, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Iuliu Maniu din Aiud, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,20 mg/ l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cursul zilei de azi, 13 mai, acesta va fi prezentat în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

* * *

Mandat European de Arestare

Un tânăr de 26 de ani, din comună Cut, căutat de autorităţile din Franţa pentru infracţiuni contra persoanei, a fost prins de poliţişti. Are mandat european de arestare.

La data de 12 mai 2022, poliţiştii din Cut, au depistat, pe raza comunei, un tânăr, de 26 de ani, din comună, posesor al unui mandat european de arestare, emis de către autorităţile judiciare din Franţa.

Tânărul a fost prezentat autorităţii competente, respectiv Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care a dispus reţinerea acestuia, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Curţii de Apel Alba Iulia, pentru a dispune, conform competenţelor.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

* * *

Mandate executate

La data de 12 mai 2022, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmări au pus în executare două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de Judecătoria Alba Iulia, pe numele a doi bărbaţi, unul de 23 de ani din comună Ighiu şi celălalt de 30 de ani, din Alba Iulia, posesori ale unor mandate de executare a pedepsei închisorii.

Bărbatul în vârstă de 23 de ani a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de un an şi 6 luni închisoare, pentru tâlhărie, iar celălalt la executarea unei pedepse privative de libertate de 4 ani şi 10 luni închisoare, tot pentru tâlhărie.

Condamnaţii au fost depuşi la Penitenciarul Aiud, în vederea executării pedepsei.

* * *

Reţinut pentru furt

Poliţiştii din Blaj au reţinut un bărbat bănuit de furt. Întregul prejudiciu a fost recuperat, după ce poliţiştii i-au percheziţionat locuinţa.

La data de 12 mai 2022, poliţiştii din Blaj au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat de 55 de ani, din Blaj, care este bănuit de furt.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în noaptea de 09/ 10 mai 2022, ar fi escaladat gardul unei locuinţe din Blaj, iar dintr-o anexă ar fi sustras mai multe scule electrice a căror valoare a fost estimată, de către persoana păgubită, la 4.000 de lei.

Cu ocazia percheziţiei efectuate de poliţiştii din Blaj, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, la domiciliul bărbatului, au fost identificate toate sculele furate, acestea fiind restituite păgubitului.

În cursul zilei de azi, 13 mai, bărbatul reţinut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii sale activităţi infracţionale.

* * *

Infracţiune rutieră

La data de 12 mai 2022, în jurul orei 12.45, poliţiştii rutieri din Blaj au depistat un bărbat, de 48 de ani, din Cluj Napoca, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, strada Gheorghe Doja din Blaj, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,49 mg/ l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

* * *

Amplasarea radarelor în perioada 14 – 16 mai 2022

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru — Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 Săliştea – Şibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş -Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Fenes – Abrud – Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.