BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

Acţiune desfăşurată de poliţiştii de combatere a delictelor silvice

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, Compartimentelor pentru Combaterea Delictelor Silvice şi a Braconajului Piscicol, desfăşoară activităţi de prevenire şi combatere a delictelor silvice pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

Astfel, poliţiştii cu sprijinul lucrătorilor silvici din cadrul ocoalelor silvice, au acţionat pentru combaterea activităţilor ilicite din domeniile economice specifice exploatării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

În data de 12 mai a.c., în urma activităţilor desfăşurate, 27 de persoane au fost legitimate şi verificate, 9 autoturisme au fost controlate, 14 transporturi de material lemnos au fost verificate. Totodată, două depozite de pe Valea Someşului au fost verificate de către poliţişti şi silvicultori.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat 9 contravenţii în valoare de 10.725 lei, din care cu privire la nerespectarea prevederilor Legii 171/ 2010 – Rep privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice cât şi O.U.G. 195/ 2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Complementar, poliţiştii au dispus confiscarea cantităţii de 14,53 m.c. material lemnos în valoare de 2.134,32 lei.

* * *

Depistat în flagrant delict sub influenţa alcoolului, în urma unei tamponări

La data de 12 mai a.c., poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului au intervenit în Strâmba, pe Drumul Judeţean 172D, la un accident de circulaţie.

Un autoturism ce se deplasa pe direcţia Ilva Mică înspre Josenii Bârgăului, în localitatea Strâmba a acroşat un autoturism parcat pe un podeţ.

Poliţiştii au identificat şoferul, un bărbat de 35 de ani, din Romuli. În urma testării cu aparatul etilotest a acestuia, poliţiştii au constatat faptul că şoferul se află sub influenţa alcoolului, rezultatul indicat fiind de 0.61 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea concentraţiei de alcool în sânge.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului în cadrul unui dosar cu privire la infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.