BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de poliţişti

La data de 13 mai a.c, poliţiştii din cadrul Compartimentului Ordine Publică Bacău au identificat pe raza comunei Hemeiuş, un bărbat de 46 de ani din localitate care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Bacău având de executat o pedeapsă de 1 an şi 4 luni pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere unui vehicul fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Cel în cauză a fost condus la Penitenciarul Bacău în vederea încarcerării.

Reţinut de poliţişti după ce a condus un autoturism, băut şi fără permis de conducere

La data de 13 mai a.c., în jurul orei 23.00, o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului au depistat în trafic, pe raza D.J. 241 un autovehicul condus sinuos.

Procedând la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire, autovehiculul a accelerat continuând deplasarea, fiind în scurt timp, oprit pe partea dreaptă a direcţiei de deplasare Glăvăneşti-Podu Turcului.

Din autovehicul au coborât 3 persoane care au fugit în direcţii diferite, încercând să se ascundă.

În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate, toţi cei trei ocupanţi ai autovehiculului au fost identificaţi şi conduşi la sediul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului, unde le-a fost stabilită identitatea, respectiv 3 tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 36 de ani, toţi din comuna Dealu Morii.

Totodată, poliţiştii au stabilit că autovehiculul a fost condus de tânărul de 22 de ani, care nu poseda permis de conducere şi căruia, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la spital unde s-a procedat la recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior, a fost reţinut de poliţişti şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Campania poliţiştilor de informare a cetăţenilor cu privire la obligaţiile deţinătorilor de animale

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor desfăşoară o campanie de informare a cetăţenilor privind obligaţiile ce le revin ca deţinători de animale. Activităţile de informare a populaţiei au loc pe raza întregului judeţ.

Poliţiştii reamintesc tuturor deţinătorilor de animale, următoarele obligaţii:
– Să asigure un adăpost corespunzător, hrană şi apă suficiente, posibilitatea de mişcare suficientă, îngrijire, atenţie şi asistenţă medical veterinară (sancţiune contravenţională de la 1.000 la 3.000 lei conform art. 5, alin 1 din Legea 205/2004 privind protecţia animalelor );
– Să identifice animalul în termen de 90 de zile de la fătare sau înainte de vânzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spaţii publice (sancţiune contravenţională de la 2000-5000 lei conform art. 13^3 alin 4 din O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân ).;
– În cazul câinilor de rasă comună, şi metişii acestora, proprietarul este obligat să îi sterilizeze (sancţiune contravenţională de la 5000-10000 lei conform art. 13^2 din O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân).
– Deţinătorii de câini sunt obligaţi ca, la ieşirea cu aceştia în spaţiile publice, să aibă asupra lor, carnetul de sănătate al acestora (sancţiune contravenţională de la 2000-5000 lei conform art. 43 alin 1 din Anexa H.G. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân)

Împreună suntem convinşi că vom putea îndeplini obiectivul nostru comun, acela de a proteja animalele.

Poliţiştii continuă activităţile preventive, alături de cei mici

Ieri, 13 mai a.c., activităţile au fost desfăşurate atât în mediul urban, cât şi rural.

Poliţiştii din Buhuşi şi cei din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au petrecut clipe minunate alături de copii.

Au purtat discuţii pe teme de legislaţie rutieră, scopul fiind formarea comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoaşterii regulilor de circulaţie pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere în rândul elevilor.

Acţiunile preventive vor continua pe toată perioada derulării cursurilor, dar şi în perioada vacanţelor şcolare, pe raza întregului judeţ.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.