BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 350 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei. Totodată au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de circulaţie, 36 de permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condiţiile meteo şi la cele rutiere, în special în condiţii de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

*

Conduceau cu viteză excesivă

În ziua de 14 mai a.c., poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 61 de ani, din Mărăcineni, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localităţii Ţiţeşti, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 117 km/h. Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancţionat contravenţionale cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reţinut, pentru aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de circulaţie pentru 90 de zile.

În ziua de 13 mai a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Argeş au depistat o femeie de 33 de ani, din judeţul Olt, care conducea un autoturism pe DN 65, pe raza localităţii Lăngeşti, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 133 km/h. De asemenea, femeia a efectuat manevra de depăşire neregulamentară, încălcând marcajul simplu continuu, ce separă sensurile de mers. Ca urmare a celor constatate, cea în cauză a fost sancţionată contravenţionale cu amenzi în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reţinut, pentru aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de circulaţie pentru 120 de zile.

*

Conducea, fără drept, un moped neînmatriculat

În ziua de 14 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Hârtieşti au depistat un bărbat de 34 de ani, din Davideşti, care conducea un moped, pe raza localităţii de domiciliu, fără a poseda permis de conducere. De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că mopedul nu era înregistrat sau înmatriculat. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 şi 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită.

*

Conducea sub influenţa alcoolului

În ziua de 14 mai a.c., în jurul orei 19:00, poliţiştii Serviciului Rutier Argeş au depistat un bărbat de 44 de ani, din Piteşti, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localităţii Mărăcineni, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

*

Comportamentul rutier responsabil – se învaţă din copilărie

În ziua de 13 mai a.c., poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul Serviciului Rutier Argeş, au desfăşurat o activitate pentru prevenirea riscului de implicare în evenimente nedorite a copiilor, organizată în cadrul Proiectului Educaţie Rutieră- Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanţilor la trafic pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Beneficiarii au fost, de această dată, 180 de preşcolari din Piteşti. Scopul întâlnirii a fost formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere în rândul elevilor.

Cei mici au aflat de la poliţişti semnificaţia semnelor de circulaţie, regulile ce trebuie respectate pe drumul către şcoală, locul de joacă sau către casă, inclusiv reglementările legale referitoare la utilizarea bicicletei sau trotinetei. De asemenea, cei mici au fost învăţaţi cum pot gestiona situaţiile în care, accidental, se îndepărtează pe părinţii lor, în vacanţe sau locuri aglomerate.

Acţiunile de prevenire vor continua pe tot parcursul anului şcolar, dar, poliţiştii au promis că vor fi alături de copii şi în perioada vacanţei de vară.

BIROUL DE PRESĂ


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.