BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

Reţinut de poliţişti

În ziua de 21 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, au continuat cercetările în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a măsurilor dispuse şi ameninţare, şi au reţinut un bărbat de 54 de ani, din Albeştii de Argeş.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 21 mai a.c., bărbatul a încălcat ordinul de protecţie provizoriu, emis de poliţişti în data de 19 mai a.c., apropiindu-se de concubina sa la o distanţă mai mică de 100 de metri, iar în seara zilei de 20 mai a.c., ar fi ameninţat-o cu moartea.

După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 253 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 55.000 de lei. Totodată au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de circulaţie, 21 de permise de conducere şi au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condiţiile meteo şi la cele rutiere, în special în condiţii de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

*

Conduceau sub influenţa alcoolului

În ziua de 20 mai a.c., în jurul orei 20.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Călineşti au depistat un bărbat de 57 de ani, din Călineşti, care conducea un autoturism, pe raza localităţii de domiciliu, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reţinut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

În noaptea de 20 spre 21 mai a.c., în jurul orei 03.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Călineşti au depistat un bărbat de 35 de ani, din Dobreşti, care conducea un autoturism, pe raza localităţii de domiciliu, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reţinut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

BIROUL DE PRESĂ


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.