BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

Ordin provizoriu de protecţie emis de poliţişti

La data de 20.05.2022, ora 18.40, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au fost sesizaţi de către o femeie de 46 ani, din oraşul Vicovu de Sus cu privire la faptul că fostul său soţ, de 48 ani, provoacă scandal la domiciliul său.

A fost identificată femeia care a declarat verbal faptul că, în 20.05.2022, în jurul orei 18.30, în timp ce se afla singură la domiciliu, fostul său soţ a venit la imobilul situat în oraşul Vicovu de Sus, aflându-se sub influenţa alcoolului, iar pe fondul unor conflicte mai vechi, a provocat scandal, a împins-o şi a ameninţat-o cu acte de violenţă.

S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite de femeia de 46 de ani s-a constatat faptul că în cauză există risc iminent asupra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corporale faţă de persoana vătămată.

La data de 20.05.2022, ora 19.40, a fost emis un ordin de protecţie provizoriu pentru o perioadă de 5 zile. De asemenea, poliţiştii s-au deplasat la domiciliul bărbatului de 48 de ani, ocazie cu care i s-a adus la cunoştinţă despre conţinutul ordinului de protecţie provizoriu.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „violenţa în familie” şi „ameninţare”.

Poliţiştii efectuează cercetări în vederea probării activităţii infracţionale, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

*

Şofer reţinut de poliţişti pentru infracţiuni la regimul rutier

La data de 21.05.2022, ora 02.22, un tânăr de 19 ani, din com. Dorna Candrenilor, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 174 D Dorna Candrenilor, fără a deţine permis de conducere şi pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, într-o curbă la stânga a intrat într-un stâlp de electricitate.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerului în vârstă de 22 ani, din com. Dorna Candrenilor.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate şi probe biologice de sânge la Spitalul municipal Vatra Dornei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducere fără permis” şi „conducere sub influenţa alcoolului”.

În urma cercetărilor efectuate şi în baza materialului probator, la data de 21.05.2022, prin ordonanţa lucrătorilor de poliţie judiciară, s-a dispus măsura reţinerii inculpatului de 19 ani cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 335 alin. (1) din Codul Penal, art. 336 alin. (1) din Codul penal, art. 196 alin. (2) şi (3) din Codul Penal şi art. 230 alin.1 din Codul penal raportat la art. 228 alin. 1 cu aplicarea art. 229 alin. (1) litera „b” din Codul penal, toate cu aplicarea prevederilor art. 38 alin. (2) din Codul penal.

În continuare, inculpatul a fost escortat şi introdus la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

*

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 22.05.2022, ora 01:06, lucrătorii Poliţiei oraşului Broşteni, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare supraveghere şi control trafic rutier pe raza de competenţă a oraşului, au depistat în trafic un bărbat care conducea autoturismul pe Drumul Naţional nr. 17 B Holda. Conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,81 mg/ l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru prelevarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prev. de art. 336 alin. 1 Cod Penal.

La data de 22.05.2022, orele 01.10 patrula de poliţie din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini, în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe raza de competenţă, respectiv pe DN 2E Băişeşti comuna Cornu Luncii, jud. Suceava, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat din satul Băişeşti, com. Cornu Luncii, jud. Suceava. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest din dotare, rezultatul testului fiind de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei în sânge. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

La data de 21.05.2022, ora 22.40, patrula din cadrul SPR 12 Preuteşti, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza SPR 12 a oprit pe DJ 208 sat Arghira, com Preuteşti, jud Suceava autoturismul condus de către un bărbat de 30 ani, din sat Valea Bourei, com Dolheşti, jud. Suceava, care a precizat că nu este posesor de permis de conducere. Fiind verificat în bazele de date, aspectele precizate s-au confirmat, şoferul nefiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev şi ped de art 335 alin 1 Cod Penal.

La data de 21.05.2022, în jurul orelor 23:50, poliţiştii Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuţi, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza localităţii Gura Solcii, comuna Grăniceşti, judeţul Suceava, au observat că pe drumul comunal care face legătura între localitatea Gura Solcii şi oraşul Milişăuţi, o autoutilitară se deplasează dinspre oraşul Milişăuţi, spre localitatea Gura Solcii. Cu această ocazie, organele de poliţie au efectuat semnalele acustice şi luminoase, în vederea opririi regulamentare a autoutilitarei, conducătorul auto conformându-se. În continuare, având în vedere faptul că şoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/L alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul oraşului Siret, judeţul Suceava, pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal, cu privire la săvârşirea infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) Cod Penal, cercetările urmând a fi continuate de lucrătorii Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuţi.

La data de 21.05.2022, ora 22:45, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza satului Moara Nica, com. Moara, jud. Suceava, poliţiştii au procedat la oprirea regulamentară prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase a autovehiculului condus de un bărbat de 48 ani, domiciliat în sat Moara Nica com. Moara, jud. Suceava, care emana halenă alcoolică. Întrucât şoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare cel în cauză a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. 1 din Codul penal, urmând a se dispune procedural.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.