BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

Dosare penale pentru conducere cu alcoolemie

* La data de 21 mai a.c., în urma activităţilor de monitorizare a traficului rutier desfăşurate, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud au depistat şi oprit în trafic un autoturism care circula pe Drumul Naţional 17D, prin localitatea Feldru.
La volan a fost identificată o femeie de 37 de ani, din Năsăud, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg./l alcool pur în aerul expirat. Femeia a fost condusă la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, infracţiune prevăzută la 336 din Codul Penal.

* La data de 22 mai a.c., poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe strada Aerodromului. La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 27 de ani, din Bistriţa.
În urma testării cu aparatul etilotest a şoferului a rezultat faptul că acesta se află sub influenţa alcoolului, fiind indicată valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost transportat la spital fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

* La aceeaşi dată, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa, au oprit pentru control pe Drumul Judeţean 173, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din Sântioana.
Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur in aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cele două cazuri, poliţiştii continuă cercetările cu privire la infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

* La data de 22 mai a.c., poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au depistat în flagrant delict, pe Drumul Comunal 12A, în Lunca un şofer ce se afla sub influenţa alcoolului.
Testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltare probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

* * *

Accidente rutiere soldate cu victime şi dosare penale

* La data de 22 mai a.c., la orele dimineţii, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Beclean au intervenit la un accident rutier produs pe Drumul Naţional 17, între Beclean şi Şintereag.
Din primele date, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din Beclean, a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un copac. În urma impactului rezultând rănirea şoferului, acesta fiind ulterior transportat la spital.
Poliţiştii au dispus testarea cu aparatul etilotest a şoferului, rezultatul indicat din de 0,76 mg/L alcool pur în aerul expirat, impunându-se recoltarea de mostre biologice de sânge la spital.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii rutieri în cadrul unui dosar penal cu privire la infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

* La aceeaşi dată, la orele serii, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la faptul că un tânăr de 21 de ani, din Beclean, s-a prezentat la spital în urma unui accident rutier.
Din verificările efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul, în timp ce conducea un motociclu neînmatriculat pe Drumul Judeţean 172, în Figa, având ca pasager un bărbat de 35 de ani, din Beclean, a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un gard. În urma impactului rezultând rănirea celor doi.
Totodată poliţiştii au dispus testarea cu aparatul etilotest a motociclistului, rezultând valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i ulterior recoltate şi mostre biologice.
Poliţiştii au constatat faptul că după producerea accidentului de circulaţie, bărbatul a părăsit locul accidentului abandonând motociclul pe un câmp.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii rutieri în cadrul unui dosar penal.

* La data de 22 mai a.c., în jurul orei 01.00, poliţiştii Serviciului Rutier au fost solicitaţi să intervină la un accident de circulaţie în Jelna, pe Drumul Judeţean 172G.
La locul evenimentului poliţiştii au constatat faptul că autoturismul condus de un şofer de 24 de ani, din Orheiu Bistriţei, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus de o femeie de 31 de ani, cetăţean german.
În urma accidentului a rezultat rănirea unui pasager de 45 de ani, din autoturismul condus de tânăr, acesta fiind ulterior transportat la spital.
Cei doi şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul femeii. În cazul tânărului, rezultatul a fost de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracţiunile de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi vătămare corporală din culpă.

* * *

Dosar penal în cazul unui şofer fără permis

La data de 22 mai a.c., poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Petru Rareş au oprit un autoturism ce se deplasa prin Căianu Mic.

La volan a fost identificat un bărbat de 44 de ani, din Căianu Mare. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti în cadrul unui dosar penal.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.