BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

Arestat preventiv, cercetat pentru încălcarea măsurilor dispuse prin ordin de protecţie provizoriu

La data de 22 mai a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui sibian în vârstă de 47 de ani.

În fapt, bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încălcare a măsurilor dispuse prin ordin de protecţie provizoriu, emis de către poliţiştii sibieni la data de 21 mai, în jurul orei 18,00, constând în aceea că, la aceeaşi dată, în jurul orei 20,00, bărbatul s-ar fi întors în locuinţa unde domiciliază concubina sa.

La data de 21 mai a.c., poliţiştii au luat măsura reţinerii bărbatului pentru 24 de ore, iar la data de 22 mai a.c., faţă de persoana în cauză s-a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
Cercetările continuă la nivelul Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu.

* * *

Infracţiuni la regimul rutier

În perioada 20 – 22 mai a.c., poliţiştii sibieni au continuat acţiunile de impunere a unui climat de siguranţă în trafic. În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 18 infracţiuni la regimul rutier, au fost reţinute 43 de permise de conducere, au fost retrase 48 de certificate de înmatriculare şi au fost aplicate 550 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 180.000 de lei.

Exemple semnificative:

* La data de 20 mai a.c., în jurul orei 17,00, în municipiul Mediaş, un autoturism condus pe strada Stăvilarului a acroşat o bicicletă condusă de o minoră în vârstă de 7 ani, pe care transporta o altă minoră în vârstă de 8 ani.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a minorei în vârstă de 7 ani, care a fost transportată la spital conştientă.
Imediat după producerea accidentului, şoferul a părăsit locul fără încuviinţarea poliţiştilor, bărbatul fiind depistat în jurul orei 20,00, pe raza localităţii Târnava. Este vorba despre un medieşean în vârstă de 45 de ani.
La nivelul Biroului Rutier Mediaş s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, respectiv părăsirea locului producerii accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

* La data de 20 mai a.c., în jurul orei 17,30, în localitatea Buzd, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Mediaş au depistat un localnic în vârstă de 44 de ani în timp ce conducea un autoturism fără a deţine acest drept.
Pe numele conducătorului auto s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis.

* La data de 21 mai a.c., în jurul orei 03,00, în municipiul Sibiu, poliţiştii Secţiei de Poliţie Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Mirăslău, la volanul căruia a fost identificat un sibian în vârstă de 19 ani.
Testarea şoferului cu aparatul Drugtest a indicat valoare pozitivă la o substanţă psihoactivă, tânărul fiind însoţit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenţei substanţei psihoactive în organism.
De asemenea, poliţiştii au constatat că autorizaţia de circulaţie provizorie a autoturismului condus era expirată din data de 17 mai.
În urma celor constatate, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

* La data de 21 mai a.c., în jurul orei 07,30, în comuna Bruiu, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 19 ani.
Testarea tânărului cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

* La data de 21 mai a.c., în jurul orei 12,30, un bărbat a sesizat I.P.J. Sibiu cu privire la faptul că un bărbat necunoscut i-ar fi sustras autoturismul de pe strada Lungă din municipiul Sibiu, cu intenţia de a se deplasa spre localitatea Şura Mică.
La scurt timp, pe raza localităţii Şura Mică, poliţiştii au depistat autoturismul în cauză şi bărbatul bănuit că ar fi sustras autovehiculul.
Este vorba despre un localnic din Şura Mică, în vârstă de 43 de ani, a cărui testare alcoolscopică a indicat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, la nivelul Poliţiei Oraşului Ocna Sibiului, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de furt, respectiv conducere sub influenţa alcoolului.

* La data de 21 mai a.c., în jurul orei 23,45, în municipiul Mediaş, poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada A. I. Moraru de către o localnică în vârstă de 18 ani.
Testarea tinerei cu apartul Drugtest a indicat rezultat pozitiv la o substanţă psihoactivă, medieşeanca fiind însoţită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenţei substanţei psihoactive în organism.
În cauză, s-au întocmit actele în vederea efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive.

* La aceleaşi dată şi oră, tot în municipiul Mediaş, de această dată pe strada Gheorghe Lazăr, o altă conducătoare auto, medieşeancă în vârstă de 41 de ani, a fost testată cu dispozitivul de detectare a substanţelor psihoactive, aparat care a indicat valoare pozitivă la o substanţă psihoactivă.
După recoltarea probelor biologice, s-au întocmit actele în vederea efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive.

* La data de 22 mai a.c., în jurul orei 08,00, în municipiul Sibiu, poliţiştii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus în regim taxi de către un sibian în vârstă de 58 de ani.
Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoţit la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.
La nivelul Biroului Rutier Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

* La data de 23 mai a.c., în jurul orei 00,15, în municipiul Mediaş, pe strada Calafat, poliţiştii Biroului Rutier Mediaş au depistat o altă conducătoare auto a cărei testare cu aparatului Drugtest a indicat rezultat pozitiv la o substanţă psihoactivă.
Este vorba despre o localnică în vârstă de 19 ani, cercetată penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.