BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

Reţinut de poliţişti

În ziua de 22 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Buzoeşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, au continuat cercetările în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor violare de domiciliu şi tentativă de viol, şi au reţinut un bărbat de 46 de ani, din Ungheni.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 21 mai a.c., în jurul orei 22.00, fiind sub influenţa alcoolului, bărbatul ar fi pătruns, fără drept, în locuinţa unei femei de 76 de ani, din Ungheni, pe care ar fi agresat-o fizic, cu intenţia de a o viola.

După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

* * *

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproximativ 150 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 45.000 de lei. Totodată au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de circulaţie, 20 de permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condiţiile meteo şi la cele rutiere, în special în condiţii de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

* * *

Conduceau cu viteză excesivă

* În ziua de 22 mai a.c., poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 32 de ani, din judeţul Dâmboviţa, care conducea o motocicletă pe DN 73, pe raza localităţii Schitu Goleşti, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 119 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancţionat contravenţionale cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reţinut, pentru aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de circulaţie pentru 90 de zile.

* În ziua de 22 mai a.c., poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 26 de ani, din Negraşi, care conducea un autoturism pe DN 73D, pe raza localităţii Davideşti, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 127 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancţionat contravenţionale cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reţinut, pentru aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de circulaţie pentru 120 de zile.

* * *

Conduceau fără drept

* În ziua de 22 mai a.c., în jurul orei 20.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rociu au depistat un bărbat de 27 de ani, din Mălureni, care conducea un autoturism pe DJ 659, pe raza localităţii Negraşi, fără a poseda permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită.

* În ziua de 22 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Piteşti au depistat un bărbat de 33 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe strada Exerciţiu din Piteşti, având dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită.

* * *

Conducea sub influenţa alcoolului

În ziua de 22 mai a.c., poliţiştii Biroului Rutier Piteşti au depistat un bărbat de 39 de ani, din Bascov, care conducea un autoturism pe DJ 703K, pe raza localităţii Budeasa, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezulat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

* * *

Conducea, fără drept şi sub influenţa alcoolului, un moped neînmatriculat

În ziua de 22 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 22 de ani, din Hunedoara, care conducea un moped, pe raza localităţii Stâlpeni, fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că mopedul nu era înregistrat sau înmatriculat, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334, 335 şi 337 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită.

BIROUL DE PRESĂ


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.