BULETIN INFORMATIV

BULETIN INFORMATIV

Muniţii din al Doilea Război Mondial descoperite în zona terminalului cargo al Aeroportului Oradea şi în Borş

Miercuri, 11 mai a.c., echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă” Crişana” al judeţului Bihor a fost solicitată să intervină în incinta Aeroportului Oradea şi în Borş, pentru asanarea a trei muniţii rămase neexplodate din timpul celui cel de-al Doilea Război Mondial.

Astfel, în zona terminalului cargo din incinta Aeroportului Oradea, specialiştii pirotehnişti au identificat două proiectile explozive de calibru 120 milimetri, acestea fiind descoperite de muncitorii care efectuau lucrări de decopertare a terenului.

În aceeaşi zi, în localitatea Borş, un cetăţean, care execută săpături pentru lucrări de canalizare, a descoperit o grenadă defensivă din cea de-a doua conflagraţie mondială.

După ridicarea muniţiilor şi asanarea zonelor în care acestea au fost găsite, pompierii militari au transportat grenadă şi cele două proiectile, în condiţii de siguranţă, la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii prin explozie controlată.

Reamintim cetăţenilor că pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţie neexplodată au obligaţia să asigure zona, fără a o atinge, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie, să îndepărteze întregul personal şi să anunţe imediat serviciile de urgenţă profesioniste la numărul unic de urgenţă 112.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice
Ofiţer Informare şi Relaţii Publice: Maior CAMELIA ROŞCA


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.