Bursa locurilor de muncă – Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi prin obţinerea de Vouchere pentru Tehnologii asistive

Bursa locurilor de muncă – Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi prin obţinerea de Vouchere pentru Tehnologii asistive

Astăzi, 20 Mai, la Iulius Mall Suceava, a avut loc evenimentul „Bursa locurilor de muncă” organizat de către Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de muncă Suceava, eveniment care a avut loc la nivel naţional, în toate judeţele României, la care au participat şi specialişti din cadrul DGASPC Suceava, împreună cu beneficiarii noştri, persoane cu dizabilităţi din cadrul serviciilor rezidenţiale din judeţ.

Obiectivul principal al Bursei Generale a Locurilor de Muncă îl reprezintă creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, oferind posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitant.

A fost o adevărată zi de sărbătoare pentru beneficiarii noştri care s-au arătat extrem de încântaţi să se întâlnească între ei dar şi să acceseze un loc de muncă sau înscrierea la diverse cursuri de specializare.

În acelaşi timp, pentru specialiştii noştri, a fost un prilej foarte bun de a prezenta, celor interesaţi, în cadrul unui stand, proiectul „Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi” precum şi modalitatea de obţinere a unui vaucher de către persoanele cu dizabilităţi, aflate în căutarea unui loc de muncă pentru achiziţionarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces, în vederea creşterii şanselor de ocupare a unui loc de muncă.

Reamintim faptul că Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), derulează în cadrul Programului Operaţional Capital Uman-Axa prioritară, proiectul „Facilitarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”, care are ca obiectiv specific sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi aflate în căutarea unui loc de muncă, beneficiare de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii sau formare profesională, înregistrate la Serviciul Public de Ocupare (AJOFM), în accesarea şi utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces, în vederea creşterii şanselor de ocupare a unui loc de muncă.

Proiectul vine în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea facilitării inserţiei pe piaţa muncii. Acestea pot achiziţiona tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanţate prin Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, în baza unui voucher cu o valoare de maxim 23.000 lei.

Proiectul prevede, de asemenea, acordarea de sprijin angajaţilor în vederea asigurării accesibilizării locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi, având ca rezultat adaptarea la nevoile individuale ale persoanelor cu dizabilităţi, a 200 de locuri de muncă.

Colegii noştri prezenţi în cadrul standului, au oferit informaţii cu privire la condiţiile de obţinere a voucherului precum şi cu privire la dosarul care trebuie depus de către fiecare beneficiar la sediul DGASPC Suceava.

DIRECTOR EXECUTIV
GEORGETA NADIA CREŢULEAC


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.