Caravana Atelierelor CRED dedicată bunelor practici în educaţie ajunge la Constanţa.
Astfel, în data de 13 mai, în intervalul orar 09:00-17:00, la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, Constanţa, are loc atelierul cu tema Managementul unui feedback pedagogic susţinut de domnul Conf. Univ. Dr. Cristian PETRE, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
Proiectul „Curriculum Relevant, Educaţie Deschisă pentru toţi” continuă astfel seria de evenimente naţionale „Atelierele CRED – Bune practici în educaţie”, organizate în colaborare cu fiecare Casă a Corpului Didactic din România.
În intervalul lunilor martie – mai 2022, sunt programate 45 de workshop-uri, desfăşurate la nivel naţional.
Anul trecut, în perioadă mai – iunie 2021, proiectul CRED a organizat prima serie de 45 de astfel de workshopuri, din totalul celor 90 vizate şi asumate în cadrul proiectului.
Evenimentele au fost şi vor fi găzduite în fiecare judeţ al ţării şi în Bucureşti, cele 90 de workshopuri fiind programate să se desfăşoare pe parcursul a doi ani şcolari.
Evenimentul de astăzi marchează organizarea celei de-a doua serii de workshop-uri din sub-activitatea A4.3 a CRED, „Informarea decidenţilor de politici educaţionale, experţilor şi partenerilor educaţionali relevanţi privind actualizarea Curriculumului Naţional” din proiectul „Curriculum Relevant, Educaţie Deschisă pentru toţi” – CRED.
La nivel naţional, în cadrul celor 90 de workshop-uri, este vizată participarea unui număr de 4.500 persoane, dintre care: personal didactic din învăţământul p re universitar primar şi gimnazial -dezvoltatori de curriculum (inclusiv în format digital), autori de manuale şcolare sau de alte materiale didactice (inclusiv în format digital), reprezentanţi ai partenerilor sociali etc.
Fiecare eveniment are caracter interactiv, fiind urmărită valorificarea experienţei şi expertizei participanţilor în implementarea curriculumului naţional centrat pe competenţe-cheie.
De asemenea, formatul facilitează reflecţia participanţilor cu privire la condiţiile de transfer ale unor bune practici şi la posibile arii de cooperare.
Mai multe detalii despre proiectul CRED şi activităţile desfăşurate sunt disponibile pe www.educred.ro sau pe pagina Facebook „Proiectul CRED”.
***
„Curriculum Relevant, Educaţie Deschisă pentru toţi” – CRED este un proiect de anvergură pentru sistemul educaţional românesc şi vizează învăţământul primar şi cel gimnazial. CRED este, totodată, parte integrantă a Strategiei Europa 2020, prin Strategia privind Reducerea Părăsirii Timpurii a Şcolii. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, se implementează la nivel naţional şi are 12 parteneri (instituţii publice): Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), 8 Case ale Corpului Didactic din fiecare regiune de dezvoltare şi 3 Inspectorate şcolare.
CASA CORPULUI DIDACTIC CONSTANŢA,
Contact: [email protected], telefon 0241-615468
CRED ÎN EDUCAŢIE
„Curriculum Relevant, Educaţie Deschisă pentru toţi” – CRED Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020
Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM
Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]