Câştigătorii concursurilor „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”

Câştigătorii concursurilor „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”

Câştigătorii concursurilor „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”

Peste 90 elevi din cadrul a 15 echipe au participat, azi, 13 mai a.c., pe bază sportivă a Liceului cu Program Sportiv Oradea, la faza judeţeană a competiţiilor şcolare „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, activitate organizată de Serviciul Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor şi Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă „CRIŞANA” al judeţului Bihor, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Concursurile se organizează anual cu elevii, având un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi protecţiei civile, scopul acestora vizând dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi analiză a factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, promovarea atitudinilor şi comportamentelor adecvate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, precum şi dezvoltarea spiritului civic în rândul tinerei generaţii.

La startul celor două competiţii, desfăşurate pe parcursul a cinci ore, s-au aliniat 15 echipe din cadrul Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea, Colegiului Naţional „Onisifor Ghibu” Oradea, Colegiului Naţional „Octavian Goga” Marghita, Colegiului „Unirea” Ştei, Colegiului Naţional „Samuil Vulcan” Beiuş, Liceului Teoretic „Gabriel Ţepelea” Borod, Şcolii Gimnaziale nr. 1 Căbeşti, Şcolii Gimnaziale nr. 1 Remetea şi Şcolii Gimnaziale „Szalardi Janos” Sălard.

După parcurgerea probei teoretice şi a celor două probe practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 metri cu obstacole”), rezultatele concursului ” Prietenii pompierilor ” au fost următoarele:

Fete
Locul I – Şcoala Gimnazială nr. 1 Căbeşti
Locul II – Colegiul Naţional „Onisifor Ghibu” Oradea

Băieţi
Locul I – Şcoala Gimnazială nr. 1 Remetea
Locul II – Şcoala Gimnazială „Szalardi Janos” Sălard
Locul III – Şcoala Gimnazială nr. 1 Căbeşti

La competiţia cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, ale cărei probe practice au constat în „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă, pe distanţa de 50 metri” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”, podiumul a fost ocupat de următoarele echipe:

LICEU
Locul I – Colegiul Naţional „Samuil Vulcan” Beiuş
Locul II – Liceul Teoretic „Gabriel Ţepelea” Borod
Locul III – Colegiul Naţional „Octavian Goga” Marghita

GIMNAZIU
Locul I – Colegiul Naţional „Octavian Goga” Marghita
Locul II – Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea
Locul III – Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea

Concursurile s-au încheiat cu festivitate de premiere, în cadrul căreia participanţii au fost felicitaţi pentru cunoştinţele teoretice şi practice, implicarea şi spiritul de fairplay de care au dat dovadă, echipele clasate pe primele trei locuri fiind recompensate cu cupe, diplome, medalii şi premii.

De asemenea, pentru munca şi timpul investite în pregătirea pentru această activitate de promovare a spiritului civic şi de instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă, toate echipele participante au fost răsplătite cu diplome şi diferite premii.

OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Maior
CAMELIA ROŞCA


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top