Cetăţean român cercetat pentru trafic de migranţi

Cetăţean român cercetat pentru trafic de migranţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale în zona de competenţă, într-un autoturism condus de un cetăţean român, cinci cetăţeni străini.

Autorităţile competente au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pentru şoferul autoturismului, cetăţean român în vârstă de 24 de ani.

În data de 12.05.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 07.30, au oprit pentru verificări, pe comunicaţia DJ593, localitatea Peciu Nou, un autovehicul condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat s-a constatat că, în interior, se aflau, în calitate de pasageri patru cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt patru cetăţeni din India, cu vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde. Şoferul autovehiculului, în vârstă de 24 ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei patru cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranţi pentru conducătorul mijlocului de transport. În continuare, cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Pe numele şoferului, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, în baza materialului probator, a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Subcomisar de poliţie Nicola Petre-Ionuţ


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.