Competiţie pentru obţinerea burselor de practică Erasmus Plus, la Universitatea Ovidius din Constanţa

Competiţie pentru obţinerea burselor de practică Erasmus Plus, la Universitatea Ovidius din Constanţa

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) organizează, în perioada 09-20 mai 2022, o nouă competiţie pentru obţinerea unei burse de practică Erasmus Plus, informează ec. drd. Răzvan-Ionuţ Drugă, referent în cadrul biroului de specialitate.

Potrivit sursei citate, la competiţie pot participa toţi studenţii UOC, de la toate ciclurile de studii, indiferent de specializarea sau anul în care aceştia sunt înmatriculaţi. Mobilităţile vor putea fi desfăşurate doar în ţările cuprinse în Program: statele membre ale Uniunii Europene, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Republica Macedonia de Nord, Serbia sau Turcia.

Persoanele care vor beneficia de o mobilitate de practică vor primi un grant cuprins între 670 şi 720 euro/lună, în funcţie de ţara de destinaţie. În acelaşi timp, participanţii cu nevoi speciale pot primi fonduri suplimentare pentru efectuarea mobilităţii, acordate pe principiul costurilor reale.

Printre instituţiile eligibile pentru desfăşurarea acestor tipuri de mobilităţi, se numără: întreprinderile mici, mijlocii sau mari, publice sau private; organismele publice la nivel local, regional sau naţional; institutele de cercetare; fundaţiile; centrele educaţionale ş.a..

Dosarele de candidatură pot fi depuse la sediul Biroului pentru Programul Erasmus Plus din str. Ion Vodă nr. 58, sala PC 11. Pentru mai multe detalii despre conţinutul acestora, studenţii interesaţi pot consulta linkul următor: https://bit.ly/3FjArTY

Erasmus Plus este programul UE în domeniile educaţiei, formării, tineretului şi sportului pentru perioada 2021-2027. Obiectivul general al programului este de a sprijini, prin învăţarea pe tot parcursul vieţii, dezvoltarea educaţională, personală şi profesională a persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul educaţiei, formării, tineretului şi sportului, atât în Europa, cât şi în afara ei, contribuind astfel la o creştere economică durabilă, la crearea de locuri de muncă de calitate, la coeziunea socială, la stimularea inovării şi la consolidarea identităţii europene şi a cetăţeniei active.

Biroul de Presă al Universităţii Ovidius din Constanţa


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.