Comunicat de presă – Clubul de înot Masters Timişoara

Comunicat de presă – Clubul de înot Masters Timişoara

‘Copii, părinţi şi bunici au ocazia să înoate împreună cu ocazia Cupei Familiei la înot, un eveniment tradiţional pentru toate generaţiile ce are loc sâmbătă, 14 mai, ora 11:30, la bazinul acoperit (25 m, 6 culoare) din Zona Circumvalaţiunii din Timişoara.

Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiilor (celebrată anual în 15 mai https://www.un.org/en/events/familyday/), scopul său fiind întărirea legăturilor între generaţii prin activităţi comune la bazin. Pe lângă petrecerea plăcută a timpului liber, în acelaşi timp, evenimentul reprezintă şi o oportunitate de promovare a practicării înotului la toate vârstele, ca formă de mişcare pentru sănătate.

Spre deosebire de competiţiile tradiţionale de înot, probele se desfăşoară numai pe echipe formate din membri ai aceleiaşi familii, programul evenimentului incluzând, printre altele: ştafetă 2 generaţii (copil-părinte), ştafetă o generaţie (soţ-soţie sau frate-soră), ştafetă cu obstacole (înot pe lăţimea bazinului), etc. Participanţii pot utiliza orice procedeu de înot. Prezentarea detaliată a evenimentului se găseşte la https://www.timisoara.inot-masters.ro/.

Toate echipele participante vor primi un certificat de participare. Familia care va obţine cele mai multe puncte din participări la probe va primi Cupa Familiei.

Din dorinţa de a oferi comunităţii locale un eveniment cât mai atractiv, şi programul ediţiei de anul acesta include, pe lângă probele de înot, momente distractive realizate cu ajutorul Laurei Uncruţiu, actriţă la Teatrul Merlin, şi a lui Claudiu Guţu, instructor de zumba. Pentru cei mai mici dintre participanţi, organizatorii pregătesc câteva surprize dulci.

Gazda evenimentului este Felicia Ristea, reporter şi editor in cadrul departamentului programelor de actualităţi de la Radio România Timişoara.

Evenimentul este organizat de către Clubul de înot Masters Timişoara in colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara si Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş.

Clubul de înot Masters Timişoara reuneşte persoane care au împlinit vârsta de 18 ani şi care au ca pasiune înotul, printre ei numărându-se foşti sportivi, precum şi persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanţă. Iniţiativa promovează practicarea activităţii sportive de către adulţi, în general, vizând, în acelaşi timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât şi îmbunătăţirea capacităţii sportive a practicanţilor.

Clubul de înot Masters Timişoara funcţionează în regim de auto-susţinere financiară, costurile deplasărilor la concursuri fiind suportate de către participanţi.

Constituirea Clubului de înot Masters Timişoara a reprezentat o premieră naţională, mişcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timişoara cu speranţa ca şi în alte localităţi se vor constitui asemenea cluburi. în prezent, cluburi de înot masters mai funcţionează în Arad, Baia Mare, Braşov, Câmpina, Cluj, Galaţi, Ploieşti şi Reşiţa, dar evenimente de înot masters sunt organizate şi în alte oraşe.

Cei interesaţi de Clubul de înot Masters Timişoara pot obţine detalii suplimentare pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: [email protected]

Mihai Lisetchi
[email protected]


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.