Comunicat de presă – Constanţa, din nou pe harta mondială a maratoanelor: peste 1.200 de participanţi

Comunicat de presă – Constanţa, din nou pe harta mondială a maratoanelor: peste 1.200 de participanţi

Marii câştigători ai Maratonului Nisipului: Basarabenii Igor Ţimbalist şi Diana Sinic

Constanţa a adunat sâmbătă, 21 mai 2022, peste 1.200 de atleţi amatori şi profesionişti şi alte câteva sute de susţinători la Maratonul Nisipului. Marii câştigători ai cursei de 42 de kilometri au fost basarabenii Igor Ţimbalist şi Diana Sinic.

Evenimentul internaţional ‘Maratonul Nisipului’, ajuns la a şaptea ediţie, reprezintă şi o metodă inedită de promovare a litoralului românesc la nivel internaţional, municipiul Constanţa devenind deja de ani buni o atracţie turistică pentru iubitorii de sport din peste 30 de ţări.

Evenimentul sportiv internaţional, ajuns la a şaptea ediţie, este organizat de Asociaţia Sportivă ‘SanaSport’, în parteneriat cu Primăria Constanţa, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa. Maratonul Nisipului, care se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă, conţine patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10 km şi de 5 km) şi două curse populare – crosul Family Run şi Campionii şcolii, care au menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinţi, cât mai ales pe copiii acestora şi de a lupta împotriva cancerului prin asigurarea de tratamente medicale la domiciliu pentru copii din judeţul Constanţa – proiectul social iniţiat de către Asociaţia ‘Dăruieşte Aripi’.

‘Câştigătorii cursei Campionii şcolii din această ediţie a Maratonului Nisipului sunt copiii din Centrul de Plasament ‘Delfinul’ din Agigea, care au avut şi cei mai mulţi participanţi prezenţi la start. Centrul va primi, din partea sponsorilor, materiale sportive în valoare de 2500 lei, pentru a sprijini activitatea sportivă a instituţiei şi pentru a încuraja tot mai mulţi copii să îmbrăţişeze mişcarea. Pe locul secund s-a clasat Şcoala Gimnazială nr. 28 ‘Dan Barbilian’ din Constanţa, iar pe locul trei s-a clasat Şcoala Gimnazială nr. 3 din Eforie Nord. Cele 2 şcoli vor fi dotate cu două imprimante multifuncţionale moderne puse la dispoziţie de sponsorii evenimentului, premii în valoare totală de 4000 lei’, declară preşedintele Asociaţiei Sportive SanaSport, Daniel Antonaru.

Câştigători – Cursa de 5 km
La categoria băieţi, cursa de 5 km a fost câştigată de Carol Popa, care a înregistrat un timp de 16 minute şi 31 de secunde, urmat de George Cosmin Ciortan (18 minute şi 57 de secunde), Andrei Dutceac (19 minute şi 3 secunde). La categoria fete, concurenta Iulia Tcaciova din Republica Moldova a urcat pe prima treaptă a podiumului, cu un timp de 20 de minute şi 40 de secunde, urmată de Cristina Chistruga (23 de minute şi 43 de secunde) şi Georgiana Nicola (24 de minute şi 41 de secunde).

Câştigători – Cursa de 10 kilometri
La categoria băieţi, cursa de 10 km a fost câştigată de Mihail Sprincean din Republica Moldova, cu un timp de 34 minute, urmat de un alt concurent din Republica Moldova, Nicolai Omelianov (35 de minute şi 31 de secunde), iar ultima treapta a podiumului a fost ocupată de Florin Gorcioaia (37 de minute şi 44 de secunde). La feminin, locul întâi a fost ocupat de Daniela Ciocan (41 de minute şi 29 de secunde), urmată de Irina Popa (41 de minute şi 53 de secunde) şi Denisa Ştirbulescu (43 de minute şi 28 de secunde).

Câştigători – Cursa de Semimaraton (21 km)
La categoria băieţi, semimaratonul a fost câştigat de basarabeanul Ghenadie Ţimbalist, cu un timp de numai o oră, 27 de minute şi 35 de secunde, urmat de alt concurent din Republica Moldova, Mircea Bastovoi (1 oră 34 de minute şi 39 de secunde) şi de Adrian Popa (1 ora 35 de minute şi 2 secunde). La categoria fete, semimaratonul a fost câştigat detaşat de Nicoleta Ciortan (1 oră 36 de minute şi 10 de secunde), urmată de Simona Mihai (2 ore, 1 minut şi 23 de secunde) şi Daniela Marin (2 ore 5 minute şi 57 de secunde).

Câştigători – Cursa de Maraton (42 km)
Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanţi. Primul, la categoria băieţi, a trecut linia de finish Igor Ţimbalist, după 3 ore, 12 de minute şi 43 secunde. Pe locul II s-a situat Dănuţ Adrian Bărăceanu (3 ore 36 de minute şi 35 de secunde), iar Iulian Şerban a terminat cursa pe locul III, cu un timp de 3 ore 44 de minute şi 46 de secunde. La categoria fete, maratonul a fost câştigat de Diana Sinic din Republica Moldova, care a terminat cursa în 3 ore 45 de minute şi 24 de secunde, locul secund – Mariana Nenu (3 ore 59 de minute şi 25 de secunde), locul al treilea – Cristina Popa (4 ore 25 de minute şi 23 de secunde).

Câştigătorii de la cele patru probe competitive au primit premii substanţiale în bani şi produse. Valoarea totală a premiilor a ajuns la 25.000 de lei.

Asociaţia Sportivă SanaSport este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea importanţei sportului pentru societate şi îmbunătăţirea condiţiei fizice şi a stării de sănătate în rândul locuitorilor din municipiul Constanţa. SanaSport organizează în fiecare duminică, începând cu ora 9.00, alergări de anduranţă pe nisip, punctul de întâlnire fiind parcarea de la Aqua Magic din staţiunea Mamaia. Până în prezent peste 500 de iubitori ai sportului au răspuns invitaţiei membrilor SanaSport şi au rezonat cu motto-ul Asociaţiei: ‘Încetează să mai fabrici scuze, aleargă pur şi simplu!’. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociaţia ‘Sanasport’ a fost nominalizată la Gala ‘Zece Oameni de Valoare pentru Constanta’ (secţiunea Sport), ediţiile 2016 şi 2017.

Persoană de contact
Daniel Antonaru
Preşedinte
Asociaţia Sportivă SanaSport

Transmite,
Dr. Tănase Tasenţe
Director General
Plus Communication

Plus Communication
[email protected]


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.