COMUNICAT privind suspiciunea apariţiei unui caz de variola maimuţei în judeţul Suceava

COMUNICAT privind suspiciunea apariţiei unui caz de variola maimuţei în judeţul Suceava

22 mai 2022

Contrar informaţiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuţi, DSP Suceava infirmă această suspiciune, pe raza judeţului Suceava, nu a fost înregistrat nici un caz de variolă a maimuţei sau vreo suspiciune de îmbolnăvire.

Cazul de la Rădăuţi este din punct de vedere clinic şi epidemiologic al unei paciente de 49 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copiii, membri de familie, care au avut această boală, conform şefului secţie de boli infecţioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuţi cu virusul variolei maimuţei.

Pe site-ul Ministerului Sănătăţii a fost postat un material recent pe această temă elaborat de către Biroul Regional pentru Europa al OMS, pentru mai multe informaţii legate de variola maimuţei.

Director executiv,
Farm. Olivia Ioana Vlad


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.