Cseke Attila: 6 noi creşe vor putea intra în licitaţie publică

Cseke Attila: 6 noi creşe vor putea intra în licitaţie publică

Cseke Attila: 6 noi creşe vor putea intra în licitaţie publică

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila, a anunţat că Ministerul Dezvoltării va finanţa construcţia a 6 creşe moderne şi eficiente din punct de vedere energetic. Acestea vor intra, în curând, în procedură de licitaţie publică, în vederea identificării constructorului.

Astfel, în municipiul Craiova vor fi construite două creşe mari (pentru câte 100-110 copii), în municipiul Oneşti şi în comuna Dofteana (jud. Bacău) – câte o creşă medie (fiecare cu o capacitate de 70 de copii), iar două creşe mici (pentru câte 40 de antepreşcolari) vor fi finanţate în municipiul Piatra-Neamţ, respectiv în comuna Tuluceşti (jud. Galaţi).

Ministerul Dezvoltării construieşte creşe noi, moderne şi prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parţial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice. Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, bucătărie şi spălătorie proprie, o sală pentru festivităţi, un cabinet medical, spaţii administrative şi spaţiu de joacă amplu, în aer liber, a precizat ministrul dezvoltării, subliniind că autorităţilor publice interesate le sunt puse la dispoziţie, pe pagina de internet a ministerului, toate informaţiile necesare în vederea întocmirii cererilor de finanţare.

După primele 73 de creşe care au fost aprobate pentru construcţie, acum numărul creşelor care vor putea fi construite creşte cu încă 4 creşe în municipii şi 2 în comune, a conchis ministrul dezvoltării.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.