Cursuri de pregătire în domeniul peisagisticii

Cursuri de pregătire în domeniul peisagisticii

În perioada 9-13 mai, angajaţii Primăriei Municipiului Tulcea au beneficiat de instruire în cadrul unui Curs de Arboricultură susţinut de „RPR Birou de studii contemporane”. Biroul este condus de dr. Peisagist Diana CULESCU, Preşedinte al Asociaţiei Peisagiştilor din România (AsoP), Secretar General al European Region of the International Federation of Landscape Architects.

În cadrul organizaţiei profesionale naţionale, Diana CULESCU este implicată în proiecte şi activităţi care urmăresc reglementarea, protejarea şi promovarea profesiei de peisagist şi a domeniului peisagisticii din România. De asemenea, implicarea sa activă în sectorul ONG, prin proiecte, ateliere de lucru, conferinţe şi alte activităţi, reprezintă o altă cale de a atrage atenţia publicului larg asupra aspectelor referitoare la peisaj şi mediul înconjurător. (eurourbanism.ro)

Colaborarea Primăriei Municipiului Tulcea cu echipa doamnei Culescu a început în decursul anului trecut, când, în urma studiilor făcute în teren, specialiştii peisagişti au elaborat un raport intitulat ,,Situaţia spaţiilor verzi din Municipiul Tulcea”.

Cursul de Arboricultură, care vine în continuarea acestei colaborări, a inclus lecţii teoretice şi practice, la care au luat parte peste 20 de angajaţi din cadrul unor birouri ale instituţiei, Serviciul Gospodărire Municipală, Biroul de Urbanism, Direcţia Economică, Biroul de Mediu, D.A.P.L., dar şi personalul unor structuri subordonate, precum Servicii Publice, D.I.A.P.

Cursurile au avut ca scop familiarizarea personalului cu principiile de bază ale peisagisticii, prezentarea unor modalităţi de gestionare eficientă a spaţiilor verzi şi a fondului arboricol, dar şi corectarea unor greşeli în abordarea fondului peisagistic urban, toate acestea în beneficiul sănătăţii locuitorilor şi a esteticii urbane. S-a urmărit atât pregătirea personalului cu funcţii de decizie, cât şi a celui de execuţie, dar, totodată, s-a avut în vedere şi componenta de informare şi educare a cetăţenilor cu privire la peisagistica urbană.

Primăria Municipiului Tulcea urmează să publice diverse materiale informative cuprinse în aceste cursuri, sub formă de înregistrări video şi suporturi de curs, într-o secţiune specială a website-ului instituţiei, dedicată Peisagisticii. Acestea vor fi popularizate şi prin intermediul reţelelor de socializare.

Cursurile au avut loc în timpul programului de lucru al angajaţilor, după următorul format:

Luni, 9 mai – Noţiuni generale. Sala 7, sediul Primăriei.

Marţi, 10 mai – Instrumente şi echipamente (partea 1, partea 2). Teren.

Miercuri, 11 mai – Arboricultura: aspecte practice de bază (partea 1, partea 2). Teren.

Joi, 12 mai – Arboricultura: aspecte practice de bază (partea 3, partea 4). Teren.

Vineri, 13 mai – Arboricultură: situaţii speciale. Concluzii. Teren şi sediul Primăriei.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.