Dirijorul libanez TOUFIC MAATOUK şi pianistul francez AIMO PAGIN: SEARĂ MOZART la SALA RADIO

Dirijorul libanez TOUFIC MAATOUK şi pianistul francez AIMO PAGIN: SEARĂ MOZART la SALA RADIO

Dirijorul libanez TOUFIC MAATOUK şi pianistul francez AIMO PAGIN: SEARĂ MOZART la SALA RADIO

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERÂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume – Carnegie Hall, New York – cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

Prima lucrare din repertoriul serii de la Sala Radio va fi Concertul nr. 23 în La major pentru pian şi orchestră, prilej de a-l aprecia pe pianistul francez AIMO PAGIN. Acesta a fost distins cu premiul al III-lea la Concursul Internaţional „G. Enescu” şi a evoluat alături de ansambluri ca Orchestre National de Montpellier, NSO (New Symphony Orchestra) sau Berliner Symphoniker. Împreună cu mama sa, cunoscuta violonistă Silvia Marcovici, susţine constant concerte de muzică de cameră.

În partea a doua a serii veţi asculta Marea misă în do minor semnată de Amadeus, interpretată cu participarea a patru invitaţi speciali: soprana TEODORA GHEORGHIU – care a debutat la 25 de ani pe scena Operei din Viena – şi apreciaţii solişti ai Operei Naţionale Bucureşti MARTA SANDU-OFRIM (soprană), ANDREI LAZĂR (tenor) şi MARIUS BOLOŞ (bas). Evenimentul se va derula cu participarea CORULUI ACADEMIC RADIO (dirijor: CIPRIAN ŢUŢU).

TOUFIC MAATOUK este dirijor al Orchestrei Filarmonicii Libaneze, precum şi Director Artistic al Festivalului Internaţional „Beirut Chants” şi al stagiunii de muzică de cameră prezentate de Universitatea „Antonine” din Liban. Se află la conducerea departamentului vocal al Conservatorului Naţional din Liban, fiind, de asemenea, director şi lector la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii „Antonine”. Este doctor în muzicologie, titlu obţinut de la Istituto Pontificio di Musica Sacra din Roma.

A colaborat cu numeroase orchestre precum: Lebanese Philharmonic Orchestra (Liban), Orchestra di San Carlo (Napoli), Orchestra Giovanile Mediterranea (Palermo), Orchestra Roma Sinfonietta (Roma), Orchestra de Cameră Radio (Bucureşti), New England Symphonic Ensemble (New York), Orchestra Los Angeles Sinfonietta (Los Angeles), Saint Petersburg Symphony Orchestra (Rusia), Kiev Symphony Orchestra (Ucraina).

AIMO PAGIN este unul dintre cei mai importanţi pianişti francezi ai generaţiei sale. S-a născut în 1983 şi a început studiul muzicii la vârsta de 7 ani, la Conservatorul din Strasbourg, continuate apoi la Conservatorul din Colmar şi la cel de la Geneva.
La vârsta de 14 ani, a câştigat premiul I la Concours musical de France, urmat de alte distincţii în următorii ani. Interpretările sale din repertoriul clasic, romantic şi din repertoriul secolului XX sunt întotdeauna bine primite de presă şi de public. A concertat la Carnegie Hall din New York, Amsterdamer Concertgebouw, Beethoven-Haus Bonn, Societa dei Concerti Milano, Tonhalle Zurich, Palais des Beaux-Arts Bruxelles, Esplanade Concert Hall (Singapore) şi a participat la numeroase festivaluri, ca Nuits musicales en Armagnac, Festivalul Chopin – Paris, Musicales du Luberon, Festivalul St-Jean Cap Ferrat, Festivalul Internaţional de Muzică Ushuaia, Festivalul de Muzică Schleswig Holstein, Festivalul Tibor Varga Sion etc.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – şi LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultaţi site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secţiunea Bilete.

Biletele sunt disponibile şi în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile şi în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman şi pe terminalele Selfpay. Online, puteţi plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în ţară.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.