Dolj / Persoană prinsă în flagrant pentru infracţiunea de dare de mită, arestată preventiv

Dolj / Persoană prinsă în flagrant pentru infracţiunea de dare de mită, arestată preventiv

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, au realizat duminică, 22 mai 2022, prinderea în flagrant a unei persoane, din judeţul Dolj, după ce a promis suma de 400 euro unui echipaj de poliţie rurală, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu în sensul de a nu întocmi dosar penal cu ocazia constatării unor infracţiuni la regimul rutier.

În fapt, în data de 21.05.2022, în jurul orelor 22:30, pe raza comunei Melineşti, un echipaj de poliţie rurală format din doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Secţia 1 Poliţie Rurală Melineşti a depistat în trafic un conducător auto, care nu deţinea permis de conducere.

În urma opririi autoturismului, lucrătorii de poliţie au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul Drager Test, rezultând 1,1 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care l-au condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde i-au fost prelevate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe timpul derulării acestor activităţi, conducătorul auto a promis oferirea sumei de 400 euro echipajului pentru a nu i se întocmi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere.

Agenţii de poliţie au refuzat propunerea conducătorului auto şi au anunţat organele judiciare din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, care au procedat la sesizarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, sub coordonarea căruia s-au desfăşurat de activităţi procedurale pentru probarea activităţii infracţionale a persoanei în cauză.

Urmare a activităţilor procedurale desfăşurate în cauză, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, persoana în cauză fiind condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor, unde, pe baza probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită,

În cursul zilei de 22.05.2022, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă, ocazie cu care instanţa a admis propunerea parchetului, fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 zile.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.