EDUCAŢIE RUTIERĂ LA GRĂDINIŢĂ

EDUCAŢIE RUTIERĂ LA GRĂDINIŢĂ

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 4 Ungheni, împreună cu poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară şi cei ai Serviciului Rutier Mureş, au desfăşurat, miercuri, 11 mai a.c., activităţi de educaţie rutieră la Grădiniţa cu Program Normal Valea Izvoarelor.

Scopul activităţii a fost formarea comportamentului rutier responsabil, în vederea cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere în rândul preşcolarilor.

Copii au fost învăţaţi să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să aleagă locurile special amenajate, să se deplaseze doar pe trotuar şi să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga.

Totodată, poliţiştii le-au explicat celor mici semnificaţia indicatoarelor rutiere adresate traficului pietonal şi semnificaţia culorilor semaforului.

De asemenea, poliţiştii le-au prezentat preşcolarilor, laboratorul mobil de educaţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier, precum şi autospecialele de poliţie.

Permisul de bun pieton” primit din partea poliţiştilor a reprezentat premiul pentru interesul pe care copii l-au manifestat în învăţarea regulilor de circulaţie.

Prin astfel de activităţi, poliţiştii îşi doresc responsabilizarea celor mici în ceea ce priveşte regulile de circulaţie, ca măsură pentru siguranţa acestora, conştientizarea importanţei şi respectării regulilor de circulaţie fiind un factor important, care, pe termen lung, contribuie la scăderea numărului de accidente rutiere.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.