Eurovision: wrs a strălucit la Ceremonia „Turquoise Carpet”

Eurovision: wrs a strălucit la Ceremonia „Turquoise Carpet”

Eurovision: wrs a strălucit la Ceremonia „Turquoise Carpet”

– A plouat cu soare şi cu vedete pe covorul turcoaz de la Palatul Regal din Venaria Reale
– Concursul debutează marţi, 10 mai, în direct la TVR 1 şi TVR Internaţional

Săptămâna Eurovision a început, oficial, în Italia, capitala ESC 2022, odată cu ceremonia de deschidere a concursului.

Delegaţiile ţărilor participante au defilat pe covorul turcoaz, lung de 200 metri, şi s-au întâlnit cu jurnaliştii prezenţi la eveniment. Odată cu ridicarea restricţiilor, artiştii, jurnaliştii şi fanii au sărbătorit din nou, laolaltă, Eurovision Song Contest.

În atmosfera elegantă a Palatului Regal din Venaria Reale, o bijuterie a patrimoniului UNESCO, ceremonia a fost spectaculoasă, în spiritul tradiţiei Eurovision (imagini, aici: https://www.youtube.com/watch?v=2MHZ3S59Plo).

wrs a purtat o ţinută gold smart casual, extrem de apreciată de ceilalţi invitaţi: „ceremonia a fost un veritabil tur de forţă. Zeci de interviuri, sute de poze cu fanii, o mulţime de prieteni pe care i-am cunoscut în universal Eurovision, nimic nu a lipsit pentru ca acest eveniment să fie unul memorabil. Am început defilarea cu nori şi ploaie, dar am terminat sub un soare arzător, o atmosferă de vis care m-a încărcat pozitiv pentru concurs.”

Delegaţia României a avut numărul 27 în ordinea intrării pe covor, conform desfăşurătorului stabilit de organizatori, reprezentanţii României fiind foarte bine primiţi de jurnalişti.

Gazdele ceremoniei, Gabriele Corsi, Mario Acampa şi Carolina Di Domenic au întâmpinat invitaţii în grădina Palatului Regal şi au realizat interviuri cu artiştii ESC 2022, dând startul săptămânii Eurovision.

Publicul din România poate urmări imagini inedite de la ceremonia de deschidere în programele de ştiri ale TVR şi pe pagina oficială
https://www.facebook.com/eurovision.romania/, unde sunt difuzate, zilnic, în exclusivitate, materiale şi transmisiuni live de la Arena Pala Olimpico.

Eurovision debutează cu prima semifinală marţi, 10 mai, la ora 22.00, în direct la TVR 1 şi TVR Internaţional.

Calificat în urma selecţiei naţionale din 5 martie, wrs va urca pe scena Eurovision Song Contest 2022 pe 12 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 13 de intrare în concurs. Alături de România, în a doua semifinală participă: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda. Finala va avea loc sâmbătă, 14 mai şi va fi difuzată în direct şi în exclusivitate la TVR.

*** Despre wrs:
Andrei Ursu, alias wrs, este un artist multidisciplinar cu o viziune unică. Înainte de a-şi începe cariera de vocalist, e backup dancer în televiziune şi pentru alţi artişti, luându-i exemplul pe părinţii săi, ambii dansatori de muzică populară. În 2015, se lansează în muzică în trupa de băieţi SHOT. Doi ani mai târziu, părăseşte proiectul şi se mută la Londra, unde îşi perfecţionează abilităţile de compozitor. În ianuarie 2020, semnează un contract de înregistrare cu Global Records şi demarează proiectul său de muzică electro pop. Pe lângă muzică, wrs îşi concepe adesea videoclipurile şi artwork-urile, oferind ascultătorilor o privire în lumea sa interioară.

Cea mai recentă piesă a lui wrs, „Amore” feat. Ilkan Gunuc a ajuns pe locul 7 în Top Radio MediaForest, pe locul 12 în Top TV Bulgaria şi a atins un vârf în Top 200 Shazam #3 RO, #19 Bulgaria, #67 Moldova, fiind inclusă în playlisturile editoriale NMF Turcia, RO + Hit Dans, Yaz, Dance toată ziua. Totodată, piesa „Tsunami” a devenit o senzaţie internaţională ajungând pe primele locuri în topurile din Bulgaria (#24 Radio, #3 TV, #3 Top 200 Shazam, #12 Apple Dance), România (#35 Top 200 Shazam, #19 Apple Dance).

*** Despre Eurovision:
Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2.

La ediţia din acest an a concursului internaţional, România va fi reprezentată de wrs, cu piesa „Llamame”.

Sub sloganul „The sound of beauty”, Eurovision Song Contest 2022 va aduce, pe scena din Torino, reprezentanţii celor 40 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Ţărilor de Jos, România, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina şi Marea Britanie.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

*** Pentru alte informaţii, vă rugăm să ne scrieţi la: [email protected] sau [email protected]

Echipa Eurovision România
Mulţumim partenerilor noştri: Catena, farmacia inimii şi Auchan România


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.