Evenimente şi activităţi din ziua de 4 mai 2022

Evenimente şi activităţi din ziua de 4 mai 2022

Evenimente şi activităţi din ziua de 4 mai 2022

Poliţiştii de la Prevenire, în dialog cu elevii pentru conştientizarea potenţialelor riscuri de victimizare şi identificarea soluţiilor concrete de evitare a unor astfel de situaţii.

În ziua de 4 mai a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au organizat şi desfăşurat activităţi informativ-preventive cu elevii claselor gimnaziale din cadrul Colegiului Naţional „B.P. Haşdeu”.

Scopul activităţii a fost creşterea gradului de informare a elevilor privind siguranţa personală prin semnalarea situaţiilor de pericol în care pot fi implicaţi dar şi formarea unor deprinderi de siguranţă prin dezvoltarea capacităţii de recunoaştere a vulnerabilităţilor pentru siguranţa proprie, atât în mediul virtual, cât şi în cel real.

De asemenea, a avut loc o dezbatere având ca subiect experimente sociale în cadrul cărora se simulează acceptarea unor întâlniri cu persoane necunoscute de pe internet şi au vizionat materiale video din cadrul campaniei naţionale de prevenire a agresiunilor sexuale asupra minorilor „Atingeri nedorite”.

Totodată, poliţiştii au explicat elevilor modul în care se manifestă hărţuirea, bullyingul şi cyberbullyingul, formele pe care le pot lua şi mediul în care se pot întâlni.

Le-au fost prezentate copiilor metode de prevenire a acestora, fiind încurajaţi să adopte o atitudine sănătoasă în relaţiile cu colegii.

Elevii au fost îndrumaţi să adopte un comportament care să îi conducă într-o zonă de siguranţă personală, fiindu-le prezentate modalităţi concrete de evitare a dobândirii statutului de victimă, în diverse conjuncturi reale/virtuale.

La activitate au participat 48 de elevi şi cadre didactice.

* * *
Poliţiştii de la Siguranţă Şcolară, alături de elevii din Râmnicu Sărat şi Mărăcineni

În ziua de 4 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară au desfăşurat o acţiune informativ-preventivă la Şcoala Gimnazială „Dr. Ilie Pavel” Râmnicu Sărat.

Activitatea a avut rolul de a creşte gradul de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ. Poliţiştii au comunicat elevilor răspunderile pe care le pot avea în urma săvârşirii unor infracţiuni şi repercusiunile acestora.

În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Pregătire Profesională au desfăşurat acţiuni privind respectarea regimului circulaţiei rutiere cu elevii din ciclul primar al Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Buzău şi cu preşcolarii Grădiniţei cu Program Normal Căpăţâneşti.

Obiectivele desfăşurării acestor activităţi au fost înţelegerea necesităţii respectării regulilor de circulaţie şi îmbogăţirea cunoştinţelor din domeniul siguranţei în circulaţie, întrucât educaţia rutieră reprezintă educaţia pentru viaţă.

Elevii au putut observa de aproape autospecialele şi motocicletele poliţiştilor, bucurându-se că au fost mai aproape de „lumea” acestora.

* * *
Abateri în trafic / Poliţiştii au aplicat peste 170 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 171 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 48.000 de lei.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Buzău au acţionat pe linia prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive.

În timpul activităţii au fost efectuate 91 de testări cu aparatul etilotest, fiind întocmite 2 dosare penale pentru conducerea vehiculului sub influenţa alcoolului.

Cea mai mare valoare a alcoolemiei, 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost indicată de aparatul etilotest în cazul unui bărbat de 60 de ani, din Bucureşti, depistat în timp ce conducea autoturismul în localitatea Glodeanu-Siliştea.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 45 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 6 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile.

Cea mai mare viteză – 121 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui tânăr de 26 de ani, din Buzău, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în localitatea Oreavul.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(31), dar şi pentru alte abateri în trafic (33).

Poliţiştii au reţinut alte 3 permise de conducere pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului şi pentru neprezentarea în 24 de ore la sediul Poliţiei în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi 48 de pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze.

De asemenea, poliţiştii au întocmit trei dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere, încredinţarea unui autoturism unei persoane care nu posedă permis de conducere şi conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat.

Într-unul din cazuri poliţiştii au depistat o „viitoare şoferiţă” în vârstă de 20 de ani, din Cochirleanca, în timp ce conducea autoturismul în localitatea Balta Albă. Din verificări s-a stabilit faptul că tânăra nu deţinea permis de conducere, iar autoturismul aparţinea pasagerului acestuia, un tânăr de 21 de ani, din Râmnicu Sărat.

* * *
Sunt reguli pe care, cu siguranţă, le cunoaşteţi doar le recapitulăm!

Pietonii pot trece strada doar prin locurile special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător – trecerile pentru pietoni. Iar dacă un semafor pentru pietoni este prezent, doar pe culoarea verde a acestuia .

În lipsa acestora, în localităţi, se poate traversa pe la colţul străzii, doar după ce ne-am asigurat că nu este niciun pericol pentru noi şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Drumul scurtat poate scurta viaţa.

Traversează responsabil!

Alege siguranţa rutieră!


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.