Gheorghe FALCĂ: Proiectele TEN-T, esenţiale pentru transportul european şi conectivitatea regiunilor!

Gheorghe FALCĂ: Proiectele TEN-T, esenţiale pentru transportul european şi conectivitatea regiunilor!

O delegaţie a Comisiei pentru Transport şi Turism a Parlamentului European, condusă de europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PPE, RO), alături de Gheorghe FALCĂ vizitează România în perioada 23-25 mai, pentru a face un bilanţ al implementării proiectelor TEN-T.

„Avem întâlniri extrem de importante cu membri Senatului României, reprezentanţi ai ministerelor române şi autorităţilor locale pentru a discuta progresul dezvoltării coridorului reţelei centrale TEN-T Rin-Dunăre, precum şi provocările, dar şi poveştile de succes, inspirate de Strategia UE pentru Dunăre. În plus, delegaţia vizitează şi portul maritim şi oraşul Constanţa, regiunea Dunării de Jos şi punctele de trecere a frontierei din România către Ucraina şi către Republica Moldova”, precizează europarlamentarul Gheorghe FALCÂ (PNL/PPE).

Delegaţia este condusă de Marian-Jean Marinescu (PPE, RO) şi din ea mai fac parte: Gheorghe FALCĂ (PPE, RO), Rovana Plumb (S&D, RO), Elzbieta Katarzyna Łukacijewska (PPE, PL) şi Dorien Rookmaker (ECR, NL). Delegaţia este însoţită şi de membri ai Comisiilor pentru transport şi infrastructură şi pentru antreprenoriat şi turism din Senatul României.

„Cu scopul clar de a sprijini economia UE şi de a asigura mobilitatea persoanelor şi a mărfurilor, dar şi o conectivitate a regiunilor, limitând totodată impacturile negative asupra climei şi mediului, UE a construit o reţea de transport multimodală pe teritoriul său. Aceasta este reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T). Misiunea deputaţilor europeni pentru transport în România contribuie la lucrările comisiei pentru transport şi turism a Parlamentului privind actualizarea regulilor UE privind reţelele TEN-T, în vigoare din 2013”, a mai punctat FALCĂ.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.