În atenţia absolvenţilor de învăţământ, promoţia 2022

În atenţia absolvenţilor de învăţământ, promoţia 2022

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea informează absolvenţii instituţiilor de învăţământ din promoţia 2022 că sunt asteptaţi să se înregistreze în evidenţele instituţiei pentru a beneficia de toate serviciile prevăzute de lege cu scopul integrării pe piaţa muncii.

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ care se înregistrează ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în evidenţa agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă, în raza cărora îsi au domiciliul, beneficiază de servicii gratuite de informare si consiliere profesională, mediere a muncii, servicii de formare profesională, precum si de măsuri de stimulare a ocupării (prime).

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenţilor ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea, sunt:
– actul de identitate;
– diploma de absolvire sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii;
– Curriculum Vitae;
– declaraţie pe proprie răspundere privind starea de sănătate;
– acord de utilizare a datelor cu caracter personal.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Precizăm că înregistrarea absolventului ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, în termen de 60 de zile de la absolvire, este o etapă prealabilă si obligatorie în vederea obţinerii indemnizaţiei de somaj care se acordă în cazul în care nu a reusit să se încadreze în muncă, potrivit pregătirii profesionale, în termenul menţionat.

În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare datei absolvirii studiilor, dată stabilită prin reglementările normative în vigoare.

În cazul elevilor care nu au situaţia şcolară încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile se calculează de la data promovării examenului de corigenţă, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

De asemenea, pentru a afla informaţii mai detaliate privind acordarea indemnizaţiei de somaj absolvenţii instituţiilor de învăţământ – promoţia 2022 pot consulta site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă „www.anofm.ro”, secţiunea Persoane fizice/ Indemnizaţii de somaj si venituri de completare sau se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea, de luni până joi, în intervalul orar 08.00 – 16.30 si vineri între orele 08.00-14.00, folosind următoarele mijloace de comunicare:

E-mail: [email protected]
Telefon: AJOFM Tulcea – 0240 516.858 (Punctul de lucru Măcin – 0240 571.761 şi Punctul de lucru Babadag – 0240 561.891).

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.