În preajma Zilei Europei, celebrată la 9 mai, Reprezentanţa Comisiei Europene lansează campania Chipurile solidarităţii europene

În preajma Zilei Europei, celebrată la 9 mai, Reprezentanţa Comisiei Europene lansează campania Chipurile solidarităţii europene

În preajma Zilei Europei, celebrată la 9 mai, Reprezentanţa Comisiei Europene lansează campania Chipurile solidarităţii europene

Reprezentanţa Comisiei Europene în România lansează astăzi, 6 mai 2022, campania de comunicare – „Chipurile solidarităţii europene”.

Campania are loc în contextul aniversării semnării „Declaraţiei Schuman” la 9 mai 1950, şi va consta într-o expoziţie de fotografii ale unor fotojurnalişti (Bogdan Buda, Alex Nicodim, Sabin Cirstoveanu, Adriana Neagoe, Paul Ursachi, Ilona Andrei, Casian Mitu, Silviu Filip, George Călin, Octav Ganea) ce documentează solidaritatea românilor cu persoanele care au părăsit Ucraina în urma invaziei ruse, grija şi căldura cu care cetăţenii ucraneni au fost primiţi de români în oraşele de graniţă, în centrele de refugiaţi şi în casele lor.

Cu această ocazie Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a declarat: „În urmă cu 15 ani, România a devenit membră a Uniunii Europene, parte a proiectului de pace şi solidaritate menit să vindece Europa de rănile războiului şi să construiască, împreună, un viitor mai bun. Astăzi, solidaritatea cu Ucraina se află în centrul acţiunilor noastre”.

Campania se va desfăşura timp de o lună, iar poveştile spuse prin intermediul fotografiilor vor putea fi urmărite de publicul larg atât în diferite spaţii de tip outdoor, la metrou, Aeroportul Otopeni (Henri Coandă) din Bucureşti, dar şi în mediul online, pe website-ul şi pe conturile noastre de pe reţelele sociale: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube.

Ziua Europei aniversează semnarea unui plan ambiţios de asigurare a păcii pe termen lung în Europa postbelică, care este considerat începutul a ceea ce reprezintă acum Uniunea Europeană. Importanţa eforturilor pentru pace în Europa este cu atât mai evidentă acum, când subliniem unitatea şi solidaritatea noastră cu Ucraina.

Context:

În luna mai, instituţiile Uniunii Europene (UE) invită publicul larg să participe la o gamă largă de activităţi online şi la faţa locului în toate statele membre ale UE, precum şi la sediile instituţiilor UE din Bruxelles, Luxemburg şi Strasbourg.

Exploraţi activităţile oferite online şi la faţa locului care vor avea loc în întreaga Europă cu ocazia Zilei Europei! https://europeday.europa.eu/

Un sondaj Eurobarometru Flash realizat în toate statele membre ale UE, publicat în data de 5 mai 2022, arată un larg consens în rândul cetăţenilor UE în favoarea răspunsului Uniunii la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Majoritatea europenilor consideră că, de la începutul războiului, UE a dat dovadă de solidaritate (79 %), reacţia sa fiind caracterizată de unitate (63 %) şi rapiditate (58 %).

Respondenţii sunt în marea lor majoritate în favoarea sprijinului ferm pentru Ucraina şi poporul său. În mod concret, peste nouă din zece respondenţi (93 %) aprobă acordarea de sprijin umanitar persoanelor afectate de război. 88 % dintre europeni sunt de acord cu ideea de a primi în UE persoane care fug din calea războiului. 80 % aprobă sprijinul financiar acordat Ucrainei.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.