Lucrările de asfaltare a DJ 704C Cătanele – Baraj Călineşti, în satul Cătanele din comună Căteasca sunt avansate.

Lucrările de asfaltare a DJ 704C Cătanele – Baraj Călineşti, în satul Cătanele din comună Căteasca sunt avansate.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Marius Nicolaescu, a mers astăzi, din nou, pe şantier pentru a vedea care este stadiul lucrărilor începute în urmă cu 10 zile.

Aceasta este prima dintre cele două asocieri, cu privire la drumurile judeţene, între Consiliul Judeţean Argeş şi primării, în acest caz Primăria Căteasca, unde autorităţile locale aduc cofinanţări în cadrul acestor proiecte. Consiliul Judeţean Argeş sprijină astfel de asocieri şi vine în sprijinul celor care doresc să realizeze astfel de investiţii.

„Sunt 847 de metri de asfalt de drum judeţean. Aici este vorba de o asociere între Consiliul Judeţean şi comună Căteasca. Primăria a venit şi cu bani, au făcut proiectarea, au organizat licitaţia şi iată că se toarnă asfaltul. Lucrarea are termen de finalizare trei luni de zile, dar la modul cum se lucrează se va termina mai repede. Domnul primar, prin dirigintele de şantier trebuie să urmărească lucrările să fie trainice. Este prima colaborare de acest gen dintre Consiliul Judeţean şi o primărie, în care cedăm o bucată de drum judeţean. De regulă noi preluam drumuri comunale” – Marius Nicolaescu, vicepreşedinte C.J. Argeş.

„Este una dintre problemele pe care le-am rezolvat pentru cetăţenii din comună Căteasca şi chiar şi pentru cei din comună Călineşti. Este un drum foarte important care face legătura între drumul judeţean Cătanele – Recea – Căteasca şi barajul de la Călineşti. Vom reuşi să-l asfaltăm în circa două luni de zile. Colaborarea dintre comună Căteasca şi Consiliul Judeţean Argeş este benefică pentru toată lumea.

În primul rând pentru ambiţia de a rezolva problemele cetăţenilor, pentru modul de a ajuta cu o cofinanţare prealabilă realizarea lucrărilor. Aş dori să extindem acest mod de lucru şi pentru celelalte drumuri din localitate. Infrastructura este prioritară, este ceea ce îşi doresc cetăţenii. Vă mulţumesc dumneavoastră şi domnului preşedinte Ion Mînzînă, şi sper să vă conving că este cea mai bună treabă pe care am făcut-o” – Liviu Năstase, primar comună Căteasca.

La întâlnirea de astăzi a fost prezent şi primarul comunei Călineşti, Mihai Georgescu, DJ 704C Cătanele – Baraj Călineşti făcând legătura între cele două localităţi.

În afară de faptul că drumul va fi asfaltat, aici se mai execută:
# Trei podeţe tubulare (1 buc Dn 800mm cu L=9m, 2 buc Dn500 cu L=8m/buc).
# Acostamente pietruite cu lăţimea de 0.75 m.
# Drumul este încadrat de pene ranfort pe ambele părţi.

Perioada de garanţie: 36 luni calendaristice.
Valoare: aproximativ 825.000 lei plus TVA.
Constructor: SC Comesad RO SA.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.