„Luna Mai – luna Promovării Economiei Sociale”

„Luna Mai – luna Promovării Economiei Sociale”

Având în vedere prevederile art. 22 din Legea nr. 219/ 2015 privind economia socială, AJOFM Mureş organizează în fiecare an, în luna mai, luna promovării economiei sociale.

În seria acestor acţiuni, în data de 12.05.2022, la sediul instituţiei a avut loc o masă rotundă pentru promovarea prevederilor legale referitoare la atestarea şi certificarea entităţilor de economie socială, cu accent pe recentele modificări legislative, importanţa cooperării dintre agenţie şi autorităţile locale, instituţii publice, mediul de afaceri, reprezentanţii grupurilor vulnerabile, etc.

La această întâlnire au fost invitaţi reprezentanţii întreprinderilor sociale şi întreprinderilor sociale de inserţie deja înregistrate la AJOFM Mureş, alte persoane interesate în domeniul economiei sociale, ONG-uri, reprezentaţii instituţiilor publice, mass-media, firme, şomeri.

Evenimentul a fost foarte bine primit de către participanţi, care au considerat că activităţile de consultări desfăşurate în cadrul mesei rotunde, vor fi de folos în dezvoltarea în continuare a activităţii, mai ales în condiţiile în care se vor materializa şi promisiunile privind oferirea de facilităţi din partea autorităţilor publice locale, aşa cum sunt prevăzute acestea în cuprinsul legii.

De comun acord, s-a stabilit crearea unui grup de socializare în cadrul căruia să fie diseminate toate informaţiile în timp util, precum şi organizarea unei noi întâlniri la care să fie invitaţi factori de decizie din cadrul autorităţilor publice locale.

De asemenea, mai precizăm că, cu ocazia desfăşurării bursei generale a locurilor de muncă, din data de 20.05.2022, se va organiza un punct de informare privind domeniul economiei sociale, în incinta Cinematografului „Artă” din Tg. Mureş, P-ţa Trandafirilor 35, unde se pot solicita pliante, sau informaţii de către cei interesaţi.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.