Material lemnos în valoare de peste 20.000 lei confiscat după un control la o unitate economică

Material lemnos în valoare de peste 20.000 lei confiscat după un control la o unitate economică

În perioada 18 – 20 mai 2022 poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei, împreună cu personal din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în baza datelor şi informaţiilor obţinute de poliţişti au efectuat un control la o unitate economică privind respectarea legislaţiei în referire la primirea, depozitarea şi deţinerea materialelor lemnoase.

S-a procedat la verificarea şi măsurarea stocurilor faptice de material lemnos identificate cu ocazia controlului în incinta depozitului societăţii. Inventarul stocurilor faptice a fost comparat cu inventarul stocurilor scriptice existente la data controlului în sistemul informatic SUMAl 2.0.

În urma operaţiunilor de verificare a rezultat faptul că operatorul economic depozitează şi deţine în incinta depozitului societăţii, fără provenienţă legală, cantitatea totală de 62,5 m3 materiale lemnoase răşinoase, respectiv 41,6 m3 lemn rotund brad, în valoare de 11.065,6 lei; 11,1m3 cherestele brad, în valoare de 9.657 lei şi 9,8 m3 resturi lemn brad, în valoare de 435,1 lei.

Poliţiştii au dispus sancţionarea contravenţională a agentului economic, conform art. 5-7 din OG 2/2001 rap. la art. 19 alin. 1 lit c) din Legea 171/2010, iar complementar, în temeiul art. 19 alin. 1 şi 21 şi art. 22 alin. 6 şi 7 din Legea 171/2010 s-a dispus confiscarea cantităţii 62,5 m3 materiale lemnoase în valoare de 21.157 lei.

***

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti – Atenţie şoferi! Nu consumaţi alcool şi vă urcaţi la volan!

La 20.05.2022, ora 20.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Mun. Rădăuţi au oprit pentru control pe strada Mihai Viteazul autoturismul condus de un bărbat de 53 ani, din mun. Rădăuţi.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică s-a procedat la conducerea acestuia la sediul Poliţiei Mun. Rădăuţi unde cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat faptul că are o concentraţie de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.

La 21.05.2022, ora 00.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei Mun. Rădăuţi au oprit pentru control pe strada Calea Cernăuţi autoturismul condus de un bărbat de 44 ani, din com. Volovăţ.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică s-a procedat la conducerea acestuia la sediul subunităţii unde cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat faptul că are o concentraţie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea „conducere sub influenţa alcoolului”.

***

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 20.05.2022, în jurul orei 10.30, un bărbat de 23 ani, din com. Arbore, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în afara localităţii Clit, com. Arbore, având direcţia de deplasare com. Marginea – sat Clit, a intrat în coliziune cu o bicicletă condusă de un bărbat de 71 ani, din com. Arbore.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a biciclistului.

Conducătorul auto a fost testat cu etilometrul din dotarea poliţiei rutiere, rezultatul fiind negativ şi i s-a recoltat o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Biciclistul nu a putut fi testat alcoolscop datorită leziunilor corporale suferite în urma evenimentului rutier, fiindu-i recoltată, la Spitalul Municipal Rădăuţi, o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.

La 20.05.2022, în jurul orei 10.42, un bărbat de 29 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul pe DN17, pe raza loc. Stroieşti, la intersecţia cu DJ209D, a intrat în coliziune cu un alt autoturism care rula în faţa sa.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei femei în vârstă de 27 ani, din com. Moldova Suliţa, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 29 de ani.

Conducătorii auto a fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”

La 21.05.2022, ora 02.22, un tânăr de 19 ani, din com. Dorna Candrenilor, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 174 D Dorna Candrenilor, fără a deţine permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice a pierdut controlul direcţiei de deplasare, într-o curbă la stânga a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerului de 22 ani, din com. Dorna Candrenilor, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul municipal Vatra Dornei.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg./l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate şi probe biologice de sânge la Spitalul municipal Vatra Dornei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducere fără permis” şi „conducere sub influenţa alcoolului”.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.