Monica Anisie, marioneta lui Sorin Câmpeanu !

Monica Anisie, marioneta lui Sorin Câmpeanu !

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Timiş (AETM), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc) şi Federaţia Părinţilor şi Aparţinătorilor Legali (Fepal) solicită de urgenţă convocarea unei comisii comune de către Monica Anisie, Nicolea Neagu şi Toma-Florin Petcu pentru respingerea ordonanţei abandonului şcolar !

Miercuri, 4 mai a.c., a avut loc şedinţa Comisiei pentru învăţământ din Senat, în care s-a discutat raportul asupra OUG 50/ 2021. La nivelul şedinţei s-a votat amânarea cu 2 săptămâni a raportării asupra proiectului, însă pe ordinea de zi a şedinţei convocate în data de 17 mai 2022, proiectul nu este prevăzut. Astfel, preşedintele Comisiei, Monica Anisie, îşi doreşte să ţină la sertar ordonanţa, minţind cu neruşinare elevii.

Ordonanţa de urgenţă a fost profund criticată în spaţiul public de către societatea civilă, fiind văzută drept un vector al abandonului şcolar. Până la acest moment, au fost deschise 7 dosare la Curtea Constituţională cu privire la OUG 50/ 2021. Totuşi, ordinul de zi pe unitate dat de Câmpeanu este mai important pentru Monica Anisie decât viitorul elevilor din România.

Practic, doamnă preşedinte alături de membrii comisiei au încercat să ne inducă în eroare, votând amânarea pentru 2 săptămâni, urmând ca apoi să se prefacă că au uitat. Conform raportului „Analiza asigurării transportului gratuit al elevilor din România”, decontul asigurat elevilor în baza OUG nr. 50/ 2021 nu reprezintă nici măcar 30% din costurile reale ale navetei elevilor, pentru că Ministerul Educaţiei habar nu are legislaţia din domeniul transporturilor.

În acest sens, solicităm ferm preşedinţilor comisiilor raportoare să convoace o comisie comună şi să dea raport asupra ordonanţei de urgenţă nr. 50/ 2021 şi să dovedească că nu sunt marionetele groparului educaţiei, Sorin Câmpeanu!

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIŢIA ELEVILOR DIN CONSTANŢA

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) este singura organizaţie de reprezentare a elevilor din judeţul Constanţa, fiind prima asociaţie reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înfiinţată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizaţie independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile şi interesele elevilor. De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat că un actor implicat în sistemul educaţional, la nivel local şi naţional, aducând plus valoare prin rezultatele obţinute pentru elevii din judeţul Constanţa şi din România.

Printre victoriile pe care AEC le-a repurtat amintim reacordarea dreptului de vot în Consiliul de administraţie pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obţinerea respectării legii în privinţa acordării reducerii la transportul local în comun şi a burselor şcolare pentru elevii din municipiul Constanţa (2015) şi obţinerea acordării de manuale şcolare gratuite pentru toţi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Constanţa (2016). Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul nostru – www.asociatiaelevilor.ro.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.