PĂSĂRI DE NOAPTE

PĂSĂRI DE NOAPTE

PĂSĂRI DE NOAPTE

Romfilatelia adaugă la tematica dedicată „Faunei” o nouă emisiune de mărci poştale „Păsări de noapte”, ce va fi introdusă în circulaţie joi, 12 mai a.c.

Emisiunea, formată din patru timbre, are ca elemente filatelice patru minicoli cu cinci timbre şi o vinietă, patru coli de 32 de timbre cu tete-beche, un bloc de patru timbre nedantelate etalat într-o mapă filatelică specială şi două plicuri „prima zi”.

Imaginile mărcilor poştale prezintă patru specii de păsări răpitoare regăsite şi în zestrea faunistică a României. Grafica este adaptată cerinţelor specialiştilor în domeniu, urmărind redarea elementelor definitorii ale fiecărei specii: forma capului, a ochilor, penajul, aspectul cromatic etc. Litera „O” din cuvântul ROMANIA este redată simbolic ca o imagine a astrului nopţii: Luna.

Minuniţa (Aegolius funereus), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 4 Lei, este caracteristică zonelor împădurite de conifere, dar este prezentă şi în cele de amestec cu foioase.

Striga (Tyto alba), redată pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 Lei, este o specie de pasăre răpitoare de noapte de talie medie.

Buha (Bubo bubo), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 Lei, este cea mai mare specie dintre răpitoarele de noapte din Europa.

Ciuful de câmp (Asio flammeus), reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 16 Lei, este caracteristic zonelor deschise reprezentate de păşuni, stufărişuri, mlaştini şi terenuri agricole.

Romfilatelia mulţumeşte reprezentanţilor Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Emisiunea filatelică va fi disponibilă începând de joi, 12 mai 2022, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

Biroul Relaţii Publice


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.